Некада симболи краљевачког туризма – Матарушка и Богутовачка Бања враћају се на туристичку мапу и нашег града и Србије. Од маја прошле године, ове две бање, које су пословале у оквиру Природног лечилишта, односно више туристичких и угоститељских објеката у њима, сада у власништву предузећа које послује успешно више од 40 година – Фабрике металне опреме „Економ“ Ушће, кренуле су путем развоја и успеха.

Нову, 2023. годину, Матарушка Бања дочекује празнично. Висећи мост, који спаја Матарушку Бању и Конарево, окићен новогодишњом расветом, оне старије, који се сећају како мостом није могло брзо да се пређе на другу страну због реке људи, сећа на време када је Бања врвела од туриста, и домаћих и страних. И враћа им наду да ће се ускоро опет „бежати“ у Бању на чашицу – и пића и разговора. Оним млађима, који Бању само из приче знају, наговештава ново место за одмор и излазак.

Пицерија „Капица“, с погледом на Ибар, некада омиљено место и за дневни и за вечерњи излазак, без обзира на године, поново је ту, на старом месту, у новом руху. Пуни капацитети откако је поново отворена, чекање на слободан сто, или бар столицу, уз живу музику у ове празничне дане, оживели су Матарушку Бању, која поново постаје место за излазак и провод.

Двадесетак километара даље, Богутовачка Бања такође иде путем новог развоја. Реконструкција некада надалеко чувеног хотела „Минерал“ је у завршној фази. Ова установа, са хотелским смештајем, али заокруженом здравственом целином, пружила је многима удобан боравак у чистој и очуваној природи, која одише миром и изванредном климом, али и помогла многима са разним болестима. У наредној години, „Минерал“ ће бити на располагању туристима и свима којима је лековитост овог предела преписана као терапија.

Print Friendly, PDF & Email