Кроз пројекат „Обуком до посла“, који финансира Министарство туризма и омладине Владе Републике Србије, уз суфинансирање Града Краљева, 38 полазника са територије Града, који су завршили бесплатне курсеве односно обуке за младе, добили су сертификате.

Како је подсетио председник Привременог органа града Краљева др Предраг Терзић, који је полазницима уручио сертификате, Град Kраљево годинама веома успешно сарађује са Министарством туризма и омладине.

„Заједно смо обезбедили финансијска средства за преквалификацију у дефицитарна занимања заваривача, тако да су млади људи са подручја града Kраљева, који су били незапослени или нису били задовољни својим послом, добили сертификате са којима у Србији, али и у иностранству, можете веома добро да зарађујете“, казао је Терзић додајући да је сарадња Града и Министарства настављена и ове године.

„Како бисмо помогли младим људима да стекну адекватна знања, и ове године, добили смо 2.200.000 динара од Министарства, а Град је обезбедио  додатних 1.000.000 динара и укупно 38 младих људи, који имају од 15 до 35 година, добили су могућност да стекну нова знања. Међу њима су и шминкери и масери, а поготово има много младих људи који желе да стекну нова знања у области информационих технологија и да на тај начин могу да зараде и за себе и за своје породице“, појаснио је председник Привременог органа града Краљева.

Терзић је истакао да очекује да ће Град и наредних година добијати средства од ресорног министарства и тако излазити у сусрет младим Краљевчанима како би бесплатно стекли нова знања и вештине и лакше дошли до жељеног посла.

Према речима координатора Канцеларије за младе Градске управе града Краљева Николе Пантовића, ово је друга година заредом да Град добија средства од Министарства туризма и омладине за пројекат „Обуком до посла“. Полазници су након успешно завршене тромесечне обуке, које су трајале од септембра до новембра, добили сертификате који ће им, како сматра Пантовић, помоћи да се лакше пласирају на тржиште рада и лакше дођу до запослења.

Према речима полазнице обуке за маникир са надоградњом Милице Манојловић, са „Aкадемије Оксфорд“, која је партнер на пројекту, понела је лепо искуство, које би свима препоручила. Она је захвалила Граду на могућности да се обучи, а како истиче, већ је почела да ради од куће и сакупља неоходне материјале како би покренула свој посао.

Десет полазника је завршило курс „Дигитални маркетинг“, по пет „Web dizajn“, „Java Script“и курс за маникир са надоградњом ноктију, три полазника су прошла обуку за масера, а десет за шминкера. Услов да се пријаве био је да имају између 15 и 35 година, да су незапослени, студенти, ученици, независно од стручне спреме односно да су са територије града Краљева.

Print Friendly, PDF & Email