Предузеће „Steel sistem“, из Милочаја, које производи велике челичне конструкције за домаће и страно тржиште, посетио је председник Привременог органа града Краљева др Предраг Терзић.

Предузеће, као занатска радња, постоји од 2007. године, али 2015. прераста у озбиљно привредно предузеће које упошљава 25 радника из Милочаја и околних села, са производним погоном који се простире на 4.000 квадрата, а ускоро ће бити проширен за још 2.000.

Према речима власника Владимира Јаковљевића, ово породично предузеће, у чији посао су укључени и његова супруга и родитељи, бави се искључиво производњом великих челичних конструкција, великих распона, и ради по систему „кључ у руке“ објекте за производње, али и шире намене. Опремљени су савременим машинама којима је производња знатно унапређена, а имају и халу са ласером за ласерско сечење метала, плочастих и цевастих материјала. Како истиче Јаковљевић, проширују капацитете – у завршној су фази изградње још једног објекта, и надају се да ће се и даље развијати и унапређивати производњу.

Владимирова супруга Весна, мајка троје деце, каже да је за живот и рад на селу потребно много улагања, има доста одрицања, али да живот на селу није толико тежак као што многима изгледа.

Међу радницима у овом милочајском предузећу има и тек пунолетних, али и старијих, а сви кажу да су задовољни и послом и платом. Мештанима запосленим у овом предузећу много значи што раде у свом селу, неки чак преко пута своје куће.

Како је након обиласка предузећа и разговора са власником и његовом породицом, као и запосленима, истакао председник Привременог органа града Краљева др Предраг Терзић, плате су јако високе, далеко изнад просека. Он је навео и речи власника Владимира Јаковљевића, који каже да је битно да добро зарађују и да кад је добро њему и његовој породици, биће добро и свим људима који код њега раде, јер и ти људи имају и жене и децу и они треба да буду задовољни као што је задовољна његова породица.

„И то је права порука – треба сви заједно да радимо и од тога користи треба да имају власници фирми, али и радници морају да имају такве плате да могу и они и њихове породице пристојно да живе. Јер само задовољан радник може да заради и за предузеће и за власника предузећа“, казао је Терзић.

Ово успешно предузеће из Милочаја, које производе пласира на тржиште Србије, региона, али и ван граница наше земље, има послове уговорене за целу наредну годину, али, кажу да им је помоћ локалне самоуправе потребна како би остали и опстати на селу, нарочито добра путна инфраструктура.

Print Friendly, PDF & Email