Михајло Миловановић, Душан Делевић, Никола Веселиновић, Милутин Симојловић, Вукашин Бајовић, Андрија Сеничић, Филип Шушић, Матија Kочовић, Слађан Миновић и Богдан Митровић – предвођени тренерима Владом Петковићем и Анђелком Шаптовић и техником Дејаном Ратковићем – са финалног Првенства Србије у Зрењанину, у Краљево су се вратили као златни краљевачки дечаци.

У категорији претпионира, играчи краљевачког Одбојкашког клуба Рибница освојили су титулу првака Србије након што су, у финалу Финалног турнира Првенства Србије, који је игран од 26. до 28. маја у Зрењанину, савладали Црвену звезду са 3:1.

Млади одбојкаши Рибнице најпре су освојили прво место у групи победивши максималним резултатом екипе Волеја, Стражилова и Црвене звезде, да би и у полуфиналу, истим реултатом, савладали зрењанински Пролетер.

Како је, на пријему организованом за наше мале велике шампионе, истакао градоначелник града Краљева др Предраг Терзић, после освојеног Купа државе давне 1978. године, и Купа Србије 2021, млађе категорије нашег најбољег одбојкашког клуба приредиле су позитивно изненађење свима показујући да се и у млађим категоријама јако добро ради. Иза овог успеха стоји прослављени одбојкашки репрезентативац, Краљевчанин Владо Петковић, који је знање, дуго година стицано у Црвеној звезди и иностраним клубовима, несебично делио краљевачким малишанима.

„Јако сам срећан када се наши репрезентативци враћају у свој град и посвећују време спорту, који им је све дао у животу. Владо је неко од кога може много да се научи и трудио се да овим младим момцима буде и тренер у одбојци, али и неко ко ће их посаветовати и у тренуцима када се одлучује утакмица дати тренерски али и очински савет“, рекао је градоначелник напоменувши да су млади златни Крљевчани сви одлични ђаци.

„Одбојка треба да буде спорт којем ће посветити своје слободно време, али преостали део дана треба да посвете школи. Треба да буду успешни и у спорту, али не треба ни у ком тренутку да запоставе школу. Године 1978. тим Рибнице чинили су студенти, који су касније завршили факултете и успели да обележе овај град не само као успешни спортисти, већ, по завршетку спотских надметања, као успешни и у професионалној каријери. Сигуран сам да ће ови млади момци још много пута донети медаље у наш град и да ће забележити успехе и у сениорској конкуренцији“, рекао је градоначелник захваливши председнику клуба, тренерима, играчима и свима који су помогли да ОК Рибница донесе још једну медаљу у наш град.

Помоћник градоначелника за спорт Милош Симовић честитао је руководству ОК Рибница, свима који раде како би стварали овакве резултате, а посебно „овим младим људима који су направили један велики искорак и кренули степеницама, којима ће, верујемо, доћи до краја, којих ће бити много, али ће увек излазити као победници“.

„Добра ствар за наш спорт је што можемо да се подичимо да имамо шта да понудимо и у женском и у мушком спорту. Град Краљево ће улагати и даље и још више у спорт, са жељом да се овако млади људи едукују, кроз спорт стичу што више пријатеља, упознају и победе и поразе, јер ће само тако сутра бити успешни људи. Ми ћемо се трудити да их и даље подржавамо, да сви заједно останемо на овом путу којим су они кренули“, поручио је помоћник градоначелника Краљева за спорт.

То што се златна медаља вратила у град који је бастион српске одбојке – није случајно, сматра председник Спортског савеза Краљева Александар Даишевић.

„У овом клубу се деценијама ради добро, чекали смо да се појави једна генерација од које се може много очекивати. Велико хвала и велико браво за све што су урадили за себе, за свој клуб и за овај град. Рибница се ове године појавила на свим турнирима свих узрасних категорија, од првог до осмог места, пласирана од јуниора до претпионира. Мислим да то није мала ствар и да за будућност краљевчка одбојке генерално не треба бринути, али мора да се ради још више, улаже још више како би ова деца сутра исте овакве резултате остваривала и када буду старија, надамо се и у сениорској конкуренцији“, казао је Даишевић истичући да је ова медаља природан след онога што се дешавало у граду деценијама уназад и да се „њој радују сви они који су макар један дан носили дрес ОК Рибница“.

Претпионири Рибнице су иза себе оставила вршњаке из Црвене звезде, Пролетера из Зрењанина, Ниша, Стражилова из Сремских Карловаца, новосадског СК Волеј и београдских клубова Црњански и АС. Поред пехара и медаља, млади краљевачки одбојкаши могу се похвалити и појединачним наградама – Вукашин Бајовић је проглашен за најбољег играча (МВП) Финалног турнира, Андрија Сеничић је најбољи техничар, а најбољи сервер Матија Кочовић.

Вукашин Бајовић је честитао тренерима који су их, како је рекао, довели до овог великог такмичења, као и саиграчима, без којих успех не би био постигнут.

„За само годину дана смо успели да окупимо екипу која може да парира великим Новосађанима, Звезди и осталим клубовима. После 15 година Рибница је успела да освоји титулу у било којој категорији. Ово је за нас велики успех, али ћемо га, за сада, ставити по страни, да се посветимо образовању, а следеће године ћемо поново да донесемо медаљу у наш град“, рекао је капитен Вукашин Бајовић.

Тренер златних краљевачких малишана Владо Петковић захвалио је на прелепом и топлом пријему у градској кући.

„Мислим да ови дечаци то заслужују. Велика захвалност и родитељима јер су деца васпитана, добра, показала су на турниру одговорносту – из утакмице у утакмицу. Највише ме радује то што, од осам екипа на првенству две имају суперлигаша – Рибница и Црвена звезда, а правило од ове године је да свака суперлигашка екипа има представника у млађим категоријама – претпионирима. Ми имамо претпионире – добре, а сви сада знају да имамо претпионире – шампионе државе“, рекао је Петковић.

Print Friendly, PDF & Email