На Тргу српских ратника организована је промоција Пензионерске картице и давалаца погодности односно повластица које су дате корисницима Пензионерске картице. Пензионери су на инфопулту Фонда рензијског и инвалидског осигурања – Филијала Краљево, уз помоћ запослених у Филијали, могли да ураде онлајн пријаве и добију информације о погодностима и начину коришћења картице, као и да, код давалаца погодности који су се представили на штандовима на Тргу, сазнају које су то повластице које могу да добију од њих.

Председник Привременог органа града Краљева др Предраг Терзић и директор Филијале Краљево Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање Биљана Барловац поздравили су представнике удружења пензионера из локалних самоуправа које су под ингеренцијом краљевачке филијале и даваоце погодности и обишли штандове.

Како је, након разговора са пензионерима и представницима давалаца погодности рекао председник Привременог органа града Краљева др Предраг Терзић, Град је, са Филијалом ПИО Фонда, која се укључила у акцију поделе пензионерских картица, и привредницима, успео да договори одређене попусте у болница „Свети Никола“ у Ратини, приватним домовима здравља, Апотекарској установи Краљево…

„У акцију су се укључиле и продавнице робе широке потрошње, кућних уређаја, хотели, ресторани и читав низ других предузећа са територије Краљева. Наш циљ је да сви пензионери из Краљева, као и читаве Србије, имају попусте где год да оду, била то продавница, апотека, дом здравља, болница или желе да купе неки уређај. Битно је да бринемо о својим суграђанима, а вид бриге о старијима јесте и раст пензија, али треба да им омогућимо и да купују робу или долазе до услуга које су по ценама нижим од тржишних. На тај начин и држава Србија и Град Краљево захваљују онима који су деценијама градили нашу земљу. Ми ходамо тротоарима, возимо аутомобиле улицама и живимо у зградама које су наши пензионери градили, зато треба да тим људима кажемо једно велико – хвала“, рекао је председник Привременог органа града Краљева др Предраг Терзић.

Директор краљевачке филијале Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање Биљана Барловац је захвалила свима који су се укључили у акцију и показали друштвену одговорност, подсетивши на препоруку Владе да душтвено одговорне компаније дају одређене погодности.

„Имали смо велики одзив компанија за ову акцију. Позив је отворен и свакодневно потписујемо нове споразуме о сарадњи који ће умногоме утицати на побољшање животног стандарда наших пензионера. Директор ПИО фонда Реља Огњеновић континуирано ради на потписивању споразума који дају погодности на ниову целе Републике, што је од изузетног значаја. На нивоу краљевачке филијале почели смо свакодневно да ослушукујемо које су потребе наших пензионера, које робе или услуге су им неопходне, како бисмо склопили споразум о сарадњи на територији Града Краљева и општина Врњачка Бања и Рашка. Одличну сарадњу имамо са представницима удружења пензионера, и ту смо да заједничким снагама радимо на побољшању њиховог животног стандарда. Свакодневно нам се јављају друштвено одговорне компаније, а радимо и на пријави за картицу. Уручивање картица на кућну адресу корисника је у току. Када су пензионери видели које све услуге и погодности су у понуди, порасло је интересовање и број оних који се пријављују“, рекла је директорка додајући да је, од око 40.000 корисника краљевачке филијале, за Пензионерску картицу пријављено око 19.000 пензионера. У Краљеву је, како је истакла, потписано око 60 споразума, уз којих је краљевачким пензионерима на располагању још 20 који важе на нивоу целе Републике. На нивоу Републике је пријављено више од милион пензионера за Пензионерску картицу, а потписано око 750 споразума о сарадњи.

Print Friendly, PDF & Email