Сајам спорта на Атлетском стадиону и теренима под обалом који, уз подршку Града Краљева, организује Спортски савез града Краљева, шести пут заредом, окупио је бројне малишане који су имали прилику да се упознају са широким спектром спортских дисциплина које краљевачки спорт има да понуди.

Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић је, заједно са помоћником за спорт Милошем Симовићем, председником краљевачког Спортског савеза Александром Даишевићем и генералним секретаром Спортског савеза Србије Гораном Маринковићем, поздравио све љубитеље спорта и четрдесетак излагача који су се појавили на овогодишњем сајму.

Терзић је изразио радост што је реконструисани атлетски стадион крај Ибра данас посетио велики број деце из Предшколске установе „Олга Јовичић Рита“, али и бројни основци и средњошколци, где су могли да се упознају са кошарком, одбојком, рукометом, гимнастиком, али и борилачким спортовима.

„Битно је да се наша деца баве спортом. Није толико битно који ће спорт изабрати, важно је да не буду на улици, да стичу здраве спортске навике, да уче како да се такмиче и надмећу, да се науче фер-плеју и спортском духу“, поручио је први човек Града, па изразио наду да ће овогодишњи Сајам спорта бити још успешнији од претходног.

Према речима генералног секретара Спортског савеза Србије Горана Маринковића, заједничким снагама Спортског савеза Србије и краљевачког Савеза настао је овај мали сајам спорта, који је сада већ традиционална манифестација. Он је изразио велику захвалност градоначелнику Краљева и Спортском савезу Краљева што су овакву акцију препознали као добру и квалитетну.

„Из године у годину, Сајам спорта у Краљеву напредује и све већи број деце и младих учествује, као и велики број клубова. Циљ је да деца виде шта то краљевачки спорт поседује“, изјавио је Маринковић па истакао да чак и када само једно дете уђе у систем спорта захваљујући оваквим манифестацијама, то је велики успех.

Председник Спортског савеза Краљева Александар Даишевић сматра да је начињен прави потез када је, 2017. године, Савез почео да организује ову манифестацију. Како истиче, лепеза спортова у нашем граду је изузетно велика и јако су заступљени скоро сви спортови, а многи Краљевчани о томе и не знају.

„Ово је права прилика да сви виде чиме то краљевачки спорт располаже и да деца, која се још нису одлучила чиме ће се бавити, сада могу да се упознају са лепезом спортова и изаберу неки од понуђених“, изјавио је Даишевић, истакавши да је веома радостан што је Сајам посетио велики број младих, поготово деце предшколског узраста.

У циљу да се, пре свега најмлађима, укаже на значај спорта, здравих животних стилова и физичке активности, на краљевачком Сајму спорта, посетиоци су имали прилику да виде понуде бројних спортских школа, одбојкашких, кошаркашких и рукометних клубова, као и да упознају гимнастичаре, кајакаше, каратисте, џудисте, а највећу пажњу радозналих малишана привукла је једрилица Аеро-клуба…

Print Friendly, PDF & Email