У жељи да пружи адекватну подршку или помоћ у решавању проблема, прeдседник Привременог органа града Краљева др Предраг Терзић наставља да, сваке седмице, једном или више пута у по потреби, разговара за суграђанима.

На овонедељном пријему, Терзић је са двадесетак Краљевчана дискутовао о проблемима са којима се свакодневно суочавају, али су грађани имали и прилику да изнесу похвале или критике, сугестије, предлоге, молбе…

Више од 540 грађана, од почетка 2023. године, затражило је помоћ у вези са инфраструктурним проблемима, како на сеоском, тако и на градском подручју, остваривањем права из области дечје заштите, борачке заштите, ученичког и студентског стандарда, социјалних давања…

На пријем, неретко, долазе и представници разних удружења грађана и организација како би упутили председника Привременог органа града Краљева у планове за организовање манифестација на територији нашег града и како би сазнали на који начин могу да остваре право на средства за финансирање односно суфинансирање пројеката.

Како истиче Терзић, грађани некада желе да му лично искажу незадовољство радом појединаца или институција, испричају тешкоће на које наилазе при решавању питања којима се баве јавна предузећа и установе или одељења и службе Градске управе града Краљева, а некада дођу само да се захвале за пружену помоћ, подршку или савет.

Председник Привременог органа града Краљева кроз директне дијалоге са суграђанима, у зависности да ли се ради о нерешеним ситуацијама које се односе на свакодневни живот или се тичу делокруга рада локалне самоуправе, разматра на који начин може да им изађе у сусрет.

Како истиче, у зависности од сложености захтева којим су се обратили, непоходно је посветити посебну пажњу понаособ сваком захтеву, молби, предлогу, као и да је изузетно важна сарадња свих градских служби и институција, како би грађани у што краћем року добили неопходне информације.

Први човек Краљева, осим пријема грађана који се организује сваке недеље, својим суграђанима, који нису у могућности да дођу лично, излази у сусрет и одговарањем на њихова питања, захтеве и молбе која путем електронске поште, стужу свакодневно.

Иако некад сам разговор није довољан да се изнађе решење и неки проблеми изискују додатно ангажовање институција, Терзић истиче да су грађани увек захвални на уважавању које им је пружено, као и на издвојеном времену.

Председник Пирвременог органа града Краљева поручио је да боље услове за живот у Краљеву можемо створити само заједничким снагама.

Print Friendly, PDF & Email