Први човек града Краљева др Предраг Терзић, након што је трећи пут изабран за градоначелника, наставља сваке седмице да разговара са суграђанима како би заједно разматрали и, у складу са могућностима, решавали проблеме и недоумице који их муче.

Како истиче, овакав вид комуникације неопходан је као део редовне праксе јер представља најпрактичнији начин да грађани лично искажу своје проблеме, критике, сугестије, предлоге, захтеве, као и да им се пружи адекватан савет или помоћ у зависности да ли се ради о проблемима који се тичу делокруга рада локалне самоуправе или су у питању нерешене ситуације које се односе на свакодневни живот.

Институције свакако решавају проблеме грађана, али некада грађани траже пријем желећи да градоначелника лично упознају са неком ситуацијом и замоле да, уколико постоји могућност за то, убрза решавање. Лично заузимање првог човека града за њихове проблеме је начин да Град покаже да су му његови житељи важни и да брине о њима.

Прилику да директно затраже помоћ од градоначелника при решавању неког проблема, захтева или подршку у реализацији неког предлога или пројекта, током 2023. године, имало је више од 630 Краљевчана.

Више од 100 појединаца, али и представници разних удружења грађана и организација, током јануара и фебруара ове године, затражило је помоћ или подршку градоначелника Краљева односно Града при решавању недоумица и тешкоћа са којима се свакодневно суочавају.

Заинтересовани грађани су током овонедељног пријема са Терзићем дискутовали углавном о инфраструктурним и комуналним проблемима, затражили помоћ у остваривању права из области борачке заштите или социјалних давања, студентских стипендија, помоћ у лечењу, заснивање радног односа…

Терзић истиче да је изузетно битно да грађани знају да могу да се обрате Граду и да имају подршку и помоћ градских институција, као и да у што краћем року добију неопходне информације како би могли да наставе неометано да живе и раде. Како наглашава, он жели да чује њихове проблеме како би им помогао, како би проблеме заједнички решавали, како би грађани знали да у Граду имају сарадника и подршку.

 

Print Friendly, PDF & Email