Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић и градоначелник града Краљева др Предраг Терзић обишли су грађанина српске националности којег су ранили припадници специјалне косовске полиције – РОСУ.

Миљана Делевића, Србина са Косова, у понедељак, 23. јануара, на магистралном путу Kосовска Митровица – Лепосавић, на Бистричком мосту, ранили су припадници косовске полиције. Тридесетседмогодишњак са прострелном раном левог грудног коша је у току јучерашњег дана колима Хитне помоћи из Лепосавића довезен у Општу болницу „Студеница“ у Краљеву.

Према речима директора Канцеларије за КиМ, Делевић је примио метак само због тога што је Србин.

„Када погледате ауто, видећете да је изрешетан са задње стране, да је заправо косовска полиција кренула у напад да убије Миљана и Душана, који је био са њим у колима“, изјавио је Петковић, додавши да постоје безбедносне камере које је инсталирала полиција и да, скривајући снимке, настављају са пропагандом желећи да прикрију истину да РОСУ полиција свакога дана малтретира српски народ на северу Косова и Метохије.

„Није њихов задатак да нападају и пуцају на српску децу и малтретирају српски народ, како на југу, тако и на северу Косова и Метохије. Није њихов посао да пуштају крв српском народу. Метак који је Миљан примио могао је да буде кобан по његов живот и ово је само још једна провокација и бахатост Аљбина Куртија“, нагласио је Петковић.

Како је истакао, припадници РОСУ сваког дана заустављају и малтретирају спрски народ како би показали да Курти има моћ и власт на северу Косова и Метохије.

„Међународна заједница мора да реагује и заустави ово зло јер је то једини начин да сачувамо мир наших људи. Терор према нашим породицама на северу и јужно од Ибра на Косову мора да престане и морамо да нађемо решење разговором“, поручио је Петковић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију захвалио је градоначелнику Краљева и в.д. директору Опште болнице „Студеница“ на свему што су учинили за Делевића.

Према речима др Зорана Мрвића, стање пацијента је задовољавајуће, стабилних виталних вредности, екипе краљевачке болнице су санирале рану и спровеле предвиђену терапију, а по жељи пацијента, он ће данас бити транспортован на ВМА.

Градоначелник Краљева изразио је забринутост поводом рањавања Миљана Делевића. Терзић је најоштрије осудио константне нападе на српско становништво на Косову и Метохији, истакавши да је безбедност наших грађана најважнија, а мирно решавање сваког спора најбоља опција.


ФОТО: Канцеларијa за Косово и Метохију


Print Friendly, PDF & Email