Захваљујући средствима која је Град Краљево издвојио за постављање стубова за јавну расвету на фудбалским теренима на сеоском подручју, терен Фудбалског клуба „Гружа“ у Витановцу осветљен је рефлекторима и од сада се може користити и у вечерњим сатима.
Председник Привременог органа града Краљева др Предраг Терзић, са сарадницима, обишао је играче ФК „Гружа“ Витановац и ФК „Јединство“ Годачица приликом припреме за пријатељску утакмицу на новоосветљеном терену.
Како је истакао, Град Краљево је у буџету за 2023. годину обезбедио 7.500.000 динара за уградњу расвете на четири сеоска.
„Обезбедили смо дресове за шест фудбалских клубова који се налазе на подручју Витановца, Сирче, Стубла, Чукојевца и за два клуба из Годачице. Желимо да помогнемо младим људима који играју фудбал, који се боре за своје место, свакодневно тренирају и труде се да њихови стадиони остану неосвојена тврђава за гостујуће играче, али са друге стране, настоје и да победе на гостујућим теренима“, казао је Терзић.
Према његовим речима, Град жели да изађе у сусрет тим клубовима тако што ће обезбедити лопте, дресове или средства којима ће им омогућити адекватне услове за тренирање.
„Важно је да се спортом баве не само они млади људи који живе у центру града, већ и младићи и девојке у приградским насељима и на сеоском подручју. Због тога се Град труди да свима њима изађе у сусрет и верујем да ћемо у будућности успети да осветлимо сваки фудбалски стадион на сеоском подручју како би деца са села могла да тренирају и увече. Поготово током летњих месеци, када је током дана температура висока, када су оптимални услови за тренирање тек у вечерњим сатима. Када видите све ове младе људе и радост на њиховим лицима, знате да смо урадили праву ствар“, поручио је председник Привременог органа града Краљева.
Члан управе ФК „Гружа“ из Витановца и председник Месне заједнице Витановац Милан Вујичић захвалио је Граду на донацији и указаној части да њихов терен први у гружанском крају добије расвету. Према његовим речима, омладина на селу је све више заинтересована за спорт, па овај фудбалски клуб тренутно броји 70 чланова – петлића, пионира, омладинаца и сениора.
Како истиче Вујичић, ФК „Гружа“ се налази у Међуопштинској лиги, а екипа омладинаца је прва у Рашком округу, па је спортска опрема увек неопходна. Као први човек Месне заједнице сматра да је за Витановац од непроцењиве вредности омогућити младима на селу да тренирају и да се баве спортом.
Председник ФК „Јединство“ из Годачица Милош Милетић нагласио је да без оваквих донација и помоћи Града, клуб не би могао да опстанемо, с обзиром на то да су удаљени од центра Краљева. Милетић, чији први тим се налази на високој позицији у Међуопштинској лиги, сматра да је фудбалски клуб као фирма којој је помоћ Града, како у средствима, тако и у опреми, неопходна како би опстала.
Представници Града, Спортског савеза Краљева и Фудбалског савеза Краљева поклонили су шест гарнитура дресова за шест фудбалских екипа – „Гружа“ из Витановца, „Јединство“ и „Згодачица“ из Годачице, ФК „Морава“ из Сирче, ФК „Стубал“ и ФК „Звезда“ из Чукојевца.
Print Friendly, PDF & Email