На краљевачком Аутодрому Берановац, који готово пола века важи за једини прави аутодром у Србији односно једну од најбољих стаза у региону, у организацији AMSK „KV Racing Team“, одржана је ауто-трка на кружним стазама под називом „Награда Краљева 2023“.

Такмичаре који су се окупили из Србије и других земаља, као и велики број љубитеља брзих аутомобила из нашег града, али и околних места, који су дошли  да подрже такмичаре и уживају у перформансу, поздравио је и градоначелник града Краљева др Предраг Терзић.

Како је истакао, ово је још један значајан спортски догађај у Краљеву, а Берановац се још једном показао као једна од најбољих стаза на Балкану.

„Верујем да ћемо данас добити и првака Србије у аутомобилизму, а сви ми, Краљевчани, очекујемо да то буде ′KV Racing Team′ јер то су момци који воле аутомобилизам и који осим свог новца, улажу своје време и труд, из дана у дан, из недеље у недељу, да буду што бољи“, казао је Терзић, па истакао да ће се Град и у будућности трудити да, заједно са овим ентузијастима, ради што је могуће више на улагању средстава у сређивање стазе како би сваке године било безбедно организовати и неколико оваквих значајних спортских догађаја.

Први човек Града, којем је припала част да званично отвори трке, пожелео је такмичарима да остваре најбоље резултате, али и изразио наду да ће Краљево поново имати шампиона Србије у аутомобилизму.

Директор ауто-трке „Награда Краљева 2023“ Немања Тодоровић упутио је посебну захвалност Граду Краљеву и AMSK „KV Racing Team“ који су уложили велике напоре како би стаза била што безбеднија за вожњу, а трка организована на завидном нивоу. Према његовим речима, Град Краљево и берановачка стаза у свету аутомобилизма познати су не само у Србији, већ и шире, а своје возачке способности и вештине на овогодишњој трци имају прилику да покажу такмичари из Србије, Бугарске и Македоније.

„На овогодишњу трку пријавило се више од 50 такмичара, који ће возити у осам категорија подељених по дивизијама, а такмичење се бодује за Национални шампионат Србије, Отворено првенство Србије и Централне европске зоне“, појаснио је организатор манифестације и председник АМСК „KV Racing Team“ Бранислав Пауновић. Он је додао да, с обзиром на то да је у генералном пласману за Шампионат Србије екипа краљевачког „KV Racing Team“ прва, очекује да ће узети титулу за 2023. годину на кружним стазама.

Баш у нашем граду, давне 1972. године, на стази војног полигона, одржана је прва трка за шампионат Југославије у аутомобилизму. Стаза на Берановцу дуга је 5.200 метара, има 16 кривина, спада у изузетно захтевне стазе и по конфигурацијама једна је од најбољих стаза на Балкану.

Традиционална ауто-трка на Берановцу организована је уз подршку Спортског савеза Краљева и Града Краљева, а на основу календара такмичења и Правилника такмичења Спортског ауто-картинг савеза Србије у граду Краљеву.

Print Friendly, PDF & Email