Велики број такмичара из целе Србије, али и љубитеља краљице спортова – атлетике, окупио се у поморавском селу Мрсаћ, надомак Краљева, на традиционалним Новогодишњим атлетским тркама под називом „Мрсаћ 1971“.

Манифестацији, која је од великог значаја у подстицању развоја спорта на сеоском подручју, значајну подршку пружили су Град Краљево и Спортски савез Краљева.

Према речима градоначелника града Краљева др Предрага Терзића, ово је први спортски догађај у нашој земљи који има дугу и значајну традицију за коју су се избориле генерације атлетичара.

„Већ 53. годину заредом, атлетичари не само из наше земље, већ и целе некадашње Југославије, учествују на тркама у Мрсаћу. Град ће се увек трудити да помогне и подржи одржавање новогодишње трке, као и све оне који желе да се баве спортом и да своје место промовишу на овај начин“, истакао је Терзић, па пожелео свим атлетичарима пуно успеха и остваривање одличног пласмана.

Градоначелник је подсетио на то да су наши одбојкаши други на табели Супер лиге Србије, краљевачке кошаркашице су до прошлог кола биле једини непоражени тим у нашој држави, а рукометаши покушавају да се домогну највишег ранга такмичења, па да, самим тим, очекује да ће наши спортисти уз подршку Града, у 2023. години,  остварити најбоље спортске резултате до сада.

Како је истакао, Град Краљево је у основном буџету обезбедио рекордних 110.000.000 динара, а у ребалансу ће бити обезбеђена и додатна финансијска средства за све наше спортисте.

Председник Спортског савеза Краљева Милош Симовић, који је некада учествовао као такмичар у новогодишњним тркама, поздравио је бројне гледаоце, а атлетичарима пожелео успех на такмичењу.

Организатори су, као и сваке године, врућим чајем и домаћим уштипцима, које су припремили мештани Мрсаћа, обрадовали све учеснике трка, али и бројне навијаче.

Манифестација је отворена меморијалном трком у знак сећања на великог атлетичара Горана Раичевића, у којој су учествовале ученице од I дo IV разреда Основне школе „Петар Николић“.

Такмичање се одвијало у 19 категорија, почевши од надметања пионира и пионирки, преко јуниора и јуниорки, затим су своје тркачке способности показали сеониори и сениорке, а након њих ветерани, који су били подељени у две старосне категорије – од 40 до 60 година и 60 плус. По први пут, ове године, у Мрсаћу је организована трка у категорији ветеранки која је привукла велику пажњу гледалаца.

_______________________________________________________________________________________________________________

ФОТО: ФОТО ОСМЕХ

Print Friendly, PDF & Email