На централном градском тргу, за дане викенда, у организацији Спортског савеза Краљева и краљевачке Туристичке организације, а уз подршку Града, одржан je први пут турнир у фудбалу 3×3, новој дисциплини такозваних уличних спортова.

Прилику да покажу своје вештине, али и да освоје вредну награду, у суботу, имало је дванаест екипа у категорији про сениора, док је у недељу чак четрдесет екипе, у категоријама У10, У12 и У14, показало своје способности и знање.

Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић и помоћник градоначелника за спорт Милош Симовић посетили су турнир и поздравили бројне учеснике и љубитеље ове спортске дисциплине којој се предвиђа светла и успешна будућност.

Како је истакао, такмичења у  фудбалу 3×3 ове године се први пут одржавају на нашим просторима, а Kраљево је седми град у коме су сви они који воле да се такмиче и воле фудбал добили прилику да одмере снаге у новој фудбалској дисциплини.

„До сада смо имали класичан фудбал са 11 играча са једне и друге стране, футсал, фудбал на песку, а сада у Краљеву имамо прилику да видимо и једно ново такмичење. Надам се да ће организатори имати успеха, као и са баскетом 3×3, и да ће и ова дисциплина једног дана постати олимпијски спорт“, изјавио је Терзић.

Први човек Града пожелео је срећу и добар пласман такмичарима, да се спортски такмиче, као и да најбољи победи.

Победу у категорији про сениора однела је екипа Пин Бет из Чачка, док су у млађим категоријама победу извојевале краљевачке екипе – Кикериште (у категорији У10), Титан (у категорији У12) и Карађорђе 3 (у категорији У14).

Погодност коју фудбал 3×3 пружа јесте доступност свим узрастима, а турнир представља прилику да по три најбоље екипе добију вредне новчане и робне награде, док ће победници турнира својим пласманом обезбедити учешће за завршне турнире који ће у септембру бити организовани у Београду.

ФОТО: “Football3x3”

Print Friendly, PDF & Email