У Свечаној сали Градске управе града Краљева, у циљу афирмисања и истицања привредног и друштвеног стваралаштва, на предлог краљевачке Регионалне привредне коморе и уз подршку града Краљева, уручена су признања „Капетан Миша Анастасијевић“ за подручје Моравичког и Рашког округа.

Медиа Инвент Нови Сад, Универзитет у Новом Саду и Универзитет у Београду, под покровитељством Привредне коморе Војводине и Привредне коморе Србије, одлучили су да награде ствараоце и пословне визионаре који послују у Краљеву, Новом Пазару, Сјенци, Тутину, Врњачкој Бањи и Горњем Милановцу, а који се значајно истичу у својим областима пословања.

            Заменик градоначелника града Краљева Вукман Ракочевић пожелео је добродошлицу гостима и истакао да је велика част бити део овако значајне свечаности која је окупила еминентне појединце и привреднике са територије Рашког и Моравичког округа. Он је честитао лауреатима на награди, па истакао да ће Град увек бити поуздан и добар партнер за људе који, свако у својој области пословања, својим залагањима дају велики допринос развоју наше земље.

            О капетану Миши Анастасијевићу и српском задужбинарству кроз векове, беседио је чувени песник и књижевник који је са више од 50 збирки поезије, студија и есеја, оставио снажан печат у југословенској и српској књижевности и уметности – господин Пера Зубац. Програм је употпуњен музичким нумерама у изведби ђака краљевачке средње школе „Стеван Мокрањац“.

            У име награђених обратио се директор Регионалне привредне коморе Моравичког и Рашког управног округа Звонко Туфегџић, који је подсетио да комисија коју чине представници Коморе и локалних самоуправа, већ 22 године, традиционално, бира најрепрезентативније и најбоље лауреате на годишњем нивоу. Како је истакао, сви добитници представљају најбоље међу најбољима у послу којим се баве, а ова награда је само додатни подстицај да постану још бољи и успешнији.

Међу награђенима, поред директора РПК Моравичког и Рашког управног округа Звонка Туфегџића, нашли су се и: директор компаније „ХЕЛИОС СРБИЈА” Горњи Милановац Станица Левајац, компанија „Нови Пазар пут”, директор Дунав осигурања Краљево Жељко Косовац, директор Ветеринарског института Краљево др Миша Коларевић, директор Специјалне болнице „Меркур“ Врњачка Бања Дејан Станојевић, председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, хотел „ZEPTER” из Врњачке Бање, предузеће „Пантелић” доо Краљево, компанија “Техноград Инжењеринг ” Краљево, предузеће „ФМО Економ” доо из Ушћа, предузеће „Санатекс” из Сјенице, Специјализована очна болница „Фокус” Краљево, директор млекаре „Зорнић” из Тутина Мурат Зорнић, Здравствена установа „Студеница “ Краљево, компанија „Котленик” из Лађеваца и компанија „МIZAN LINE” DOO из Новог Пазара.

            Новосадска агенција Медиа Инвент, универзитети у Новом Саду и Београду и Привредна комора Војводине, заједничким снагама започели су 2000. године  пројекат „Пут ка врху”. Пројекат афирмације привредног и свеукупног стваралаштва у Србији наставио је да се развија кроз доделу угледне друштвене награде „Капетан Миша Анастасијевић”, бројне монографије, „Дунавски бизнис форум“ и на друге начине.

Print Friendly, PDF & Email