Украсна лед расвета, појединачни елементи, тродимензионалне фигуре… јелке, ирваси и кочије, поклони, лукови, пролази… новогодишња декорација већ је на улицама и трговима града Краљева. Идући у сусрет Новој, 2023, Краљевчани могу да, као и ранијих година, уживају у веома декоративним, свечаним поставкама, али и у неким новим новогодишњим инсталацијама.

Централни градски трг – Трг српских ратника добио је две нове фигуре – пролаз и лук, интересантне, несумњиво, не само нашим најмлађим суграђанима. Занимање за ове поставке показују и тинејџери, али и знатно старији Краљевчани, као и туристи. Украшени су и Трг Јована Сарића и Трг Светог Саве, Градска тераса односно Кеј, као и мостови и кружни токови у Жичкој и Улици Душана Поповића. Новогодишње украсе добили су и, између осталих, дрвореди односно канделабри у улицама Милоша Великог и Омладинској, као и Топлице Милана, Октобарских жртава, Војводе Путника, Четвртог краљевачког батаљона…

Новогодишња расвета осветљаваће и улепшавати наш град до 15. јануара.

Такође, као и у годинама за нама, поред града Краљева, радници Радне јединице „Градско зеленило“ при ЈКП „Чистоћа Краљево“ украсили су за предстојеће празнике, постављањем новогодишње декорације, и улице Матарушке Бање и Ушћа.

Print Friendly, PDF & Email