У организацији Спортског савеза Краљева и краљевачке Туристичке организације, а уз подршку Града, на централном градском тргу, одржан je турнир у новој дисциплини такозваних уличних спортова – фудбалу 3×3.

Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић посетиo je турнир и поздравио љубитеље ове спортске дисциплине којој се предвиђа успешна будућност. Он је учесницима пожелео срећу и добар пласман, да се спортски такмиче, као и да најбољи победи.

Како је подсетио, током читавог лета на Тргу српских ратника у Краљеву организоваће се читав низ културних и спортских манифестација.

„Синоћ су Краљевчани, али и сви гости нашег града, могли да уживају у Рок опери, а већ данас на градском тргу организује се турнир у фудбалу 3×3. Прошле године Краљевчани су први пут могли да виде ово такмичење и велики број дечака до 10, 12, 14 и 16 година је учествовало у овом турниру. Ове године  укупно 144 малишана и сениора учествује на такмичењу, што показује велико интересовање људи из Краљева за овај вид фудбала. У августу месецу, исти организатор, ће нам помоћи да организујемо такмичење у баскету 3×3 на Тргу српских ратника, тако да и тада очекујемо велико интересовање како учесника, тако и посетилаца“, казао је Терзић.

Према речима генералног секретара Спортског савеза Краљева Јасмине Мирковић, прошлогодишњи пилот пројекат се јако добро показао, оборен је рекорд по броју учесника млађих категорија у целој Србији, па је Савез одлучио да турнир 3×3 организује и овог лета.

„Ове године је нешто мањи број учесника из разлога што, у односу на претходну годину, такмичење траје један дан, па је и самим тим и број учесника мањи. Драго ми је да смо ове године манифестацију организовали са Туристичком организацијом Краљева и на тај начин подигли нашу сарадњу на један виши ниво. Ово није једина манифестација коју ћемо организовати заједничким снагама, биће их пуно до краја календарске године, а све у жељи да заједнички промовишемо спорт и туризам“, изјавила је Јасмина Мирковић, захваливши и челницима Града који пружају значајну помоћ и подршку у организацији свих манифестација Савеза.

В.Д. директора Туристичке организације Краљева Љубица Јововић Матовић изразила је задовољство што је баш овом манифестацијом започет низ догађаја које ће Туристичка организација, у сарадњи са Спортским савезом Краљева, организовати у наредном периоду.

„На нашем градском тргу, који је један од најлепших у Србији, планиране су бројне спортске манифестације, концерти и други културни догађаји. Након атрактивног турнира у фудбалу, имаћемо такмичење у кошарци 3×3, као и велику Породичну трку, а затим нас очекује недеља Веселог спуста од 8. до 14. јула са бројним концертима и пратећим манифестацијама“, изјавила је в.д. директора Туристичке организације Краљева.

Како истиче спортски директор 3×3 фудбал Србије Иван Павловић, сам број екипа које су се пријавиле и податак да су неке категорије непланирано морале да се прошире говори о интересовању, поготово оних најмлађих, представника Краљева и околине да учествују у једном оваквом такмичењу.

„Очекује је нас изузетан спектакл, како смо и навикли када је у питању  фудбал 3×3 и желео бих да захвалим Граду, на челу са градоначелником Терзићем, Спортском савезу Краљева и Туристичкој организацији који су дали значајан допринос да ова манифестација већ сада пусти корене, постане традиционална и саставни део једног краљевачког спортског лета. Имаћемо прилике и да се дружимо почетком августа када ће љубитељи спорта у Краљеву имати прилике да уживају и у турниру у баскету 3×3“, поручио је Павловић.

Краљево је трећи град – домаћин овогодишњег фудбалског каравана. Прилику да покажу своје вештине, способности и знање на централном градском тргу имало је 24 екипе краљевачких малишана у категоријама У10, У12, У14 и У16, док се 12 екипа про сениора такмичило за вредну новчану награду. Погодност коју фудбал 3×3 пружа јесте доступност свим узрастима, а турнир представља прилику да по три најбоље екипе добију вредне новчане и робне награде, док ће победници турнира својим пласманом обезбедити учешће за финале турнира.

Print Friendly, PDF & Email