Шеснаестогодишњег Немању Благојевића, члана краљевачког ММА клуба Феникс – актуелног првака државе до 120 кг, репрезентативца Србије и актуелног првака Европе за 2024. годину у узрасту од 16 до 18 година у категорији до 120 кг, као и Ивана Кнежевића, оснивача клуба ММА Феникс и тренера, и Стефана Јончића, тренера у ММА Феникс, који је учествовао на европском првенству у Београду у саставу репрезентације Србије као тренер, примио је градоначелник града Краљева др Предраг Терзић, са помоћником за омладину и спорт Милошем Симовићем и председником Спортског савеза Краљево Александром Даишевићем.
Градоначелник града Краљева је истакао да је Немања првак Европе у спорту који се најбрже развија у свету, а Град Краљево се потрудио да са пионирима овог спорта у нашем граду, али и у читавој Србији, помогне да клуб Феникс функционише, да се развија, да ови млади имају где да тренирају.
„Већ видимо прве резултате. Ово је лични Немањин успех, али и успех његових тренера, људи који су основали овај клуб, а Град Краљево ће се трудити да и у наредним годинама помаже развој овог борилачког спорта“, рекао је градоначелник града Краљева др Предраг Терзић.
Иако се овим спортом бави тек две године, Немања Благојевић, ученик друге године краљевачке Пољопривредно-хемијске школе, који је најпре са друговима кренуо на рвање, из забаве, брзо је прешао на ММА. Вредно тренирање, упорност, истрајност уродили су брзо плодом – постаје државни, а убрзо и европски шампион. Следећи степеник је, од 5. до 11. августа ове године, светско првенство у Абу Дабију, у саставу репрезентације, одакле се, с обзиром на постигнуто, скромно каже, нада да ће се вратити с најсјајнијом медаљом.
Немања је захвалио свима који су били део његовог пута до успеха, нарочито наставницима који су имали разумевања за бројне тренинге будући да су, како каже, припреме биле интензивне. Наш млади суграђанин истиче и веома значајну подршку тренера.
Према речима Стефана Јончића, иако пионири ММА спорта, постижу запажене резултате, а не крију и да се надају новом Стефановом злату у најтежој и најинтересантнијој категорији. Како каже, на европском првенству су учествовала 524 такмичара, 127 тренера. Наша селекција за млађе узрасте је освојила четири медаље, од чега две златне, а једну од њих је Немања донео у Краљево.
Он је захвалио свима који су посредно или непосредно учествовали у припремама – спаринг партнерима, другим тренерима, Граду који је подржао клуб… Искористио је прилику и да позове краљевачке дечаке и девојчице да им се, по узору на младог суграђанина који ниже медаље, придруже и опробају у овом спорту.
Print Friendly, PDF & Email