Пројекат „Активнија Србија“, под покровитељством Града Краљева и  Спортског савеза Краљева, на Атлетском стадиону у нашем граду организовао је Јавни тренинг. Поред тренинга за одрасле, организовано је и такмичење и дружење за наше најмлађе суграђане „Активнији малци“, у циљу стицања здравих животних навика и укључивања у спорт у што млађем узрасту.

Више од 200 учесника поздравио је помоћник градоначелника града Краљева задужен за спорт Милош Симовић. Он је најпре пожелео добродошлицу најмлађима и најстаријима, као и свима који су се прикључили овој својеврсној промоцији спорта и здравог живота.

„Јако се радујем што вас видим у оволиком броју. На овај начин желимо да вас пробудимо, да вас мотивишемо. Стиже лето, треба да будемо сви активни, да се бавимо спортом. Спорт нас чини јачим, чини нас издржљивијим и спаја нас“, поручио је Милош Симовић.

Према речима генералног секретара Спортског савеза Краљева Јасмине Мирковић, Савез се труди да укључи што већи број грађана у спорт и спортске активности. Међу бројним спортским догађајима и манифестацијама, место је нашао и бесплатни јавни тренинг за све наше суграђане.

Спортско-едукативни пројекат „Активнија Србија“, са подршком Министарства спорта, Министарства заштите животне средине и Спортског Савеза Србије, има за циљ промовисање културе здравља, едукацију грађана Србије, подстицање на активност и размену искустава, подижући свест о важности здравог и активног живота, а настојећи истовремено да мења негативне трендове који нас чине све нездравијом и гојазнијом нацијом.

Циљ пројекта је да подстакне грађане да замене седентарни начин живота, који је подстакнут појавом нових технологија, са бар два сата дневно физичке активност и контакта са најближима. Сматрајући да се ништа не „подразумева“ и да се здрави породични и међуљудски односи, као и вредности, морају неговати, пројекат ове године акценат ставља на породицу и караван иде под слоганом „Снага породице“, јер највећа животна снага сваког појединца и полази из породице.

Print Friendly, PDF & Email