Клуб америчког фудбала „Краљевске круне“ постао је троструки првак Србије у такмичарској сезони 2022. године. Младе наде нашег града освојиле су злато у Пионирској лиги узраста до 15 година, Кадетској лиги узраста до 17 године, Јуниорској лиги узраста до 19 година.

Градоначелник Краљева др Предраг Терзић и председник Спортског савеза Краљево Милош Симовић, на пријему у Градској кући, честитали су краљевачким шампионима на овом изузетно значајном достигнућу.

Како је истакао први човек Града, велики је успех када један клуб има прваке Србије у пионирској, кадетској и јуниорској селекцији.

„Један клуб има првака Србије у генерацији која има 15 година, у генерацији до 17 и до 19 година, а не причам ни о „Црвеној звезди“ ни о „Партизану“, него о клубу „Royal Crowns“ из Краљева. Захваљујући председнику клуба Срђану Ћосићу који је прави ентузијаста и годинама покушава да направи респектабилан тим од овог клуба, захваљујући тренеру Грејсону који је дошао из Америке, овим младим момцима и дванаестогодишњој девојчици Анђели, они су успели да још једном црвеним словима упишу Краљево на мапу значајних спортских центара у држави“, нагласио је Терзић.

На свечаном пријему градоначелник је, заједно са председником Спортског савеза Краљево, разговарао са члановима клуба о будућим плановима, могућностима и о томе какав је статус америчког фудбала у Србији и у Краљеву. Терзић је поручио да ће Град, као и до сада, и у наредним годинама обезбеђивати средства за функционисање овог веома успешног краљевачког клуба америчког фудбала јер они то заиста заслужују.

Председник Спортског савеза Краљево Милош Симовић честитао је троструким првацима државе на постигнутом успеху, па обећао да ће Савез покушати да им обезбеди што квалитетније услове за тренирање.

„Краљевачки спорт је од овог новембра богатији за још три титуле првака државе и то у америчком фудбалу, што није мала ствар. Ове титуле употпуњују спортску лепезу различитости краљевачког спорта и све што наш град и спортисти пружају држави. Ми смо поносни на овај успех и желимо им да у наредној години освоје четири државне титуле“, поручио је Симовић.

Председник Клуба америчког фудбала „Краљевске круне“ Срђан Ћосић захвалио је градоначелнику Краљева и председнику Савеза на гостопримству и на подршци коју су им пружили, а која представља велики подстицај за клубу.

„Трудимо се да овим младим спортистима градимо и јачамо етику кроз спорт, али и хуманост кроз спроведене акције прикупљања пакетића за децу која су на лечењу у Дечијем диспанзеру Дома здравља у Kраљеву“, изјавио је Ћосић.

У име својих саиграча, капитен у све три категорије и МВП категорије до 15 година Михајло Гајовић захвалио је градоначелнику што их је угостио, а најмлађа чланица клуба Анђела Царциду која је капитен и тренира флег амерички фудбал без контакта позвала је све вршњаке и вршњакиње да се опробају у овом спорту.

Kлуб америчког фудбала „Kраљевске круне“ у 2022. години, поред три освојена злата, пласирао се у Флег дечијим лигама узраста до 15 и 13 година на финални турнир и освојио треће место у обе селекције. Постали су прваци Јуниорске лиге Србије савладавши тим „Орлова“ са Новог Београда резултатом 20:18, а кадети овог клуба победили су у финалу вршњаке крагујевачког клуба „Wild Boars“ резултатом 20:12. Сезону су заокружили узевши трећу титулу државног првака у Пионирској лиги узраста до 15 година.

Print Friendly, PDF & Email