Јавна установа Дечје одмаралиште „Гоч“ обележила је 40 година постојања и рада. Обележавању јубилеја присуствовао је градоначелник града Краљева Томислав Илић, са сарадницима.

Градоначелник је честитао четири деценије успешног пословања овој јавној установи чији је оснивач град Краљево. Он је истакао да је нужно да се на Гочу прошире капацитети, како за децу која би долазила у школу у природи, тако и за госте из околних, али и градова из целе Србије, који би били смештени у хотелу.

„Локална самоуправа ће у наредном буџету сигурно изнаћи могућности да уложи средства овде, да се прошире капацитети, као и да постојећи буду много бољи. Надамо се да ће у наредном периоду Дечје одмаралиште „Гоч“ имати много већи број гостију“, изјавио је градоначелник Краљева Томислав Илић.

Према речима директорке одмаралишта Слађане Чорбић, тежи се ка проширивању капацитета и очувању нетакнуте природе.

Дечје одмаралиште „Гоч“, уз основну делатност – наставу у природи (рекреативну наставу), зимовања и летовања предшколске и основношколске деце, организује и спортске кампове – рукометне, одбојкашке, кошаркашке, за почетнике и професионалце. У току је Камп за децу и младе оболеле од шећерне болести, који се на Гочу организује већ шесту годину.
 
 
 

Радови на згради МЗ Конарево                                        29.јул 2014. год.

Завршне радове на реконструкцији зграде у којој су смештени амбуланта, апотека, обданиште и канцеларија месне заједнице у Конареву обишли су градоначелник града Краљева Томислав Илић, председник Скупштине града Краљева Сретен Јовановић, са представницима извођача радова и јавних предузећа града Краљева.

За обнову ове зграде, из буџета града, издвојено је 1.200.000 динара. До сада су урађени реконструкција крова и електроинсталације, а следи реновирање спрата, на коме би био целодневни боравак за децу и канцеларија за рад Савета месне заједнице. Извођач радова је краљевачка фирма „Стандард“.

Градоначелник Томислав Илић подсетио је да је реконструкција ове зграде најављена када је рађена атмосферска канализација у МЗ Конарево.

 „Ми смо то омогућили кроз Одељење за рад и развој месних заједница, определили смо средства у буџету. У наредном периоду обићи ћемо и друге месне заједнице у којима су у току радови на санацији домова културе. Надам се да ће до краја грађевинске сезоне доста тога бити урађено“, рекао је градоначелник града Краљева Томислав Илић.

У плану је и да се покрене трајно решење проблема водоснабдевања овог насеља и да мештани Конарева имају могућност да своја домаћинства прикључе на систем градског водовода. 
 
 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email