После вишедељне борбе са ковидом, наш суграђанин, власник Пословног центра „Мелос“ и истоимене телевизије, естрадни уметник и одборник у Скупштини града Краљева, Зоран Јовановић, преминуо је у шездесетој години.

На комеморацији, одржаној у Градској управи града Краљева, од Зорана Јовановића опростили су се представници града Краљева, сарадници, пријатељи…

На комеморацији, одржаној у Градској управи града Краљева, од Зорана Јовановића опростили су се представници града Краљева, сарадници, пријатељи…

Градоначелник Краљева др Предраг Терзић је истакао да је Зоран Јовановић, у претходних неколико деценија, обележио друштвени и политички живот града на Ибру

„Бавио се потпуно различитим делатностима… Од вокалног солисте, преко оснивача продукцијске куће, до оснивача Радио-телевизије Мелос, која је, поред студија у Краљеву, оснивала и студије у другим градовима Србије – Београду, Новом Саду, Крагујевцу, на Златибору, и студио у Републици Српској, у Бањалуци. У свим тим местима Зоран Јовановић је био активан, његова радио-телевизија је преносила важне догађаје из свих тих места, из читаве Србије“, рекао је градоначелник напоменувши да је Јовановић годинама био активан и у политичком животу Краљева.

„Преминуо је као одборник Скупштине града Краљева, свега два дана пре јубиларног 60. рођендана, на дан своје крсне славе. Сви се ми данас сећамо Зорана Јовановића, празнина остаје на медијском небу и Србије и Краљева, празнина остаје и у политичком животу нашег града. Желим да му захвалим за све што је учинио за наш град, а вама, драга породицо, да преболите ову тугу са којом се данас суочавате“, казао је др Предраг Терзић.

Новинар и уредник у Радио-телевизији Мелос Зоран Петровић, веома емотивним говором, поздравио се са својим директором, али још више – са својим пријатељем, са којим је „поделио пар деценија живота“.

„Први пут у животу схватам да, када се опраштате од ретког и драгоценог човека – какав је био Зоран Јовановић, у српском језику нема довољно правих речи“, рекао је Петровић који се, заједно са колегама из РТВ Мелос, опростио од свог послодавца као од најрођенијег, „никада заправо не раздвојивши и не схвативши да ли им је прави искрени пријатељ или најпоштенији послодавац… а био је и једно и друго“. Како је истакао, Јовановић је волео људе и помагао је свима, и увек је био ту – и као човек и као послодавац, за своје запослене када су имали приватних проблема.

„Нама остаје да га следимо и да пратимо његов начин рада, понашања према пријатељима, свима нама, које је много волео… а и ми смо њега волели.  Много ће нам недостајати. На свој начин, био је заштитни знак Краљева, заштитини знак људи који су чували нашу традицију, српску народну музику. Надам се да ће његова породица и његови сарадници наставити то што је он радио, а и ми ћемо бити ту да помогнемо“, поручио је Радиша Урошевић.

Од потпредседника Скупштине Завичајног друштва Краљево Зорана Јовановића, у име Друштва, опростио се Раша Павловић, в.д. председника.

„Красиле су га особине човека од речи, увек спремног да се нађе и припомогне колегама. Захваљујући њему, Завичајно друштво је преживело неке своје тешке тренутке. Заслужан је и за реафирмацију и снажење активности Завичајног друштва Краљево“, рекао је, између осталог, Раша Павловић преневши породици изразе најдубљег саучешћа од Краљевчана широм света.

Последњи поздрав политичком саборцу Зорану Јовановићу упутио је Мирољуб Баковић.

„Зоране, пријатељу, путуј на неко боље место, а то је сигурно рајско насеље, тамо иду добри људи. Видимо се на некој небеској седници, у неком небеском студију, да водимо неке небеске разговоре, а до тада, нека ти је вечна слава и хвала“, казао је Мирољуб Баковић истакавши да је Јовановић „био човек који је више волео да слуша, а мање да прича… говорио је мало, али је то што је говорио одзвањало… био је изузетно амбициозан, увек радио на неком пројекту, на реализацији неке идеје…“.

Зоран Јовановић је рођен 1961. године у Краљеву, где је завршио основну и средњу школу. Касније је стекао звање дипломираног економисте. Са 19 година, као вокални солиста, улази у естрадне воде и снима хит „Куне ми се једна жена“. Године 1984. оснива дискографску кућу „Мелос“, која касније прераста у радио-телевизијску станицу са студијима у Краљеву, Београду, Новом Саду, Ивањици, на Златибору… Ова информативна кућа, професионалношћу и објективношћу, стиче велики углед и популарност широм Србије. У њој су стасали најпознатији уредници, новинари, сниматељи, техничари… Данас је то угледна телевизијска кућа са информативним и културно-забавним садржајима најширег спектра. Свему томе тон и карактер, уз сараднике, давао је њен власник и главни и одговорни уредник Зоран Јовановић.

Зорана Јовановића смрт је затекла и на месту шефа Одборничке групе странке „Здрава Србија“ у Скупштини града Краљева.

За собом је оставио супругу и два сина.

Зоран Јовановић је сахрањен на Новом гробљу у Краљеву

Print Friendly, PDF & Email