Челници града Краљева и Рашког округа обишли су радове на асфалтирању пута у засеоку Вујачка Коса у Прогорелици. Овај локални пут, дужине 320 метара, спаја Прогорелицу са Лопатницом, и даље са Каоном, и пролази поред 50 кућа. Ширина пута је три метра, опредељени износ за радове је око 1.600.000 динара, уз учешће мештана од око 240.000 динара. За асфалтирање овог пута средства су одобрена након ребаланса буџета.

„Надам се да су мештани задовољни и да ћемо испунити оно што смо обећали – побољшање квалитета живота становника на сеоском подручју. Обилазимо све месне заједнице. Радимо оно што је предвиђено у плану и програму Дирекције за планирање и изградњу Краљево“, рекао је градоначелник Томислав Илић.

„Пре две године је уложено за стари пут за Богутовац. Трудимо се да што више учествујемо у изградњи путне инфраструктуре и да свим месним заједницама изађемо у сусрет за оне приоритете које су изабрали. Улична расвета у овом делу села ће у наредном периоду бити третирана кроз расподелу која је планирана за наредну годину, у зависности од захтева месних заједница упућених Дирекцији“, рекла је директорка Дирекције Марица Мијајловић.

У име мештана, граду, округу, јавним предузећима која су учествовала у уређењу овог путног правца, захвалио је Зоран Милићевић, који је нагласио значај тога, с обзиром на много младих људи и деце, као и досељених руских породица у 10-12 кућа, са малом децом. 

Према речима директора ЈКП „Путеви“ Милоша Гољића, ово је само један од 60 путних праваца и улица, колико је ово предузеће имало задатак да уради, од чега је половина била у оквиру ГУП-а. Тренутно, захваљујући лепом времену, раде 52. путни правац. Он је изразио наду да ће наредне седмице све бити урађено. У оквиру програма појачаног пресвлачења треба да заврше још два путна правца односно укупно 22 деонице, што су 82 деонице у овој години.  


          

 

Print Friendly, PDF & Email