У оквиру програма уређења јавног и осталог грађевинског земљишта у селу Лешево су асвалтирана два пута чија је вредност инвестиције 1.300.000 динара. Две трећине ове инвестиције сносила је Дирекција за планирање и изградњу Краљево, односно град Краљево а једну трећину мештани овог села. Тим поводо новоасвалтиране путеве обишли су градоначелник Краљева Љубиша Симовић, председник Скупштине града Краљева Миломир Шљивић. заменик председника Скупштине Сретен Јовановић, директор ЈКП „Путеви" Мирко Вуковић и представници извођача радова.
 „Ово је још један пример добре сарадње Месне заједнице и Градске управе који резултира једним добрим и квалитетно изграђеним путем", рекао је градоначелник Краљева Љубиша Симовић.
 „Циљ изградње ова два крака пута, у засеоку Ристића Мала у дужини од 400 метара и Јосифовића мала у дужини од 150 метара, јесте да се омогући младима да имају нормалне услове за живот као што то имају млади у развијеним срединама. У овом делу Месне заједнице живи двадесетак породица са великим бројем младих људи и мале деце и са овом изградњом створили смо услов да ти малди људи опстану и да живе нормално", рекао је Миодраг Петровић председник Месне заједнице Лешево и одборник у Скупштини града Краљева.
 
 
 

 

Саветовање о комуналном отпаду

Град Краљево је, припремајући се за примену сета Закона из области заштите животне средине, у делу одрживог управљања комуналним отпадом, дана 17.11.2009. године, са почетком у 12,00 часова, у сали 3 организовао саветовање о решавању проблема третмана комуналног отпада на територији града Краљева.
Саветовању су присуствовали, у оквиру радне посете, Jean Noel Baudina и Eric de Ficquelmonta, експерти у третирању комуналног отпада, дугогодишњи сарадници једног од највећег произвођача опреме Veolia i Зоран Милинковић, председник Српског Института за Јавну Дипломатију из Брисела.
Испред града Краљева, саветовању су присуствовали: градоначелник града – Љубиша Симовић, председник Скупштине града – Миломир Шљивић, заменик председника Скупштине града – Сретен Јовановић, помоћник градоначелника за пољопривреду – Владимир Пајовић, члан Градског већа задужен за омладину и спорт – Радован Вукомановић, Директор ЈКП „Чистоћа" Краљево – Верица Милановић, технички директор ЈКП „Чистоћа" Краљево – Предраг Перић, шеф Одсека за заштиту животне средине – Љиљана Јемуовић, директор ЈКП „Водовод" – Марко Ромчевић. Испред Службе за управљање пројектима и ЛЕР саветовању је присуствовала Сања Нићић, а испред имовинско – правне Службе – Зоран Радосављевић.
У уводном делу састанка локални представници су изнели све проблеме града Краљева у процесу сакупљања и одлагања комуналног отпада, а наком тога су анализиране нове технологије у процесу управљања комуналним отпадом.
 
 
 

                                                                                                                                                                                      

Print Friendly, PDF & Email