Бројне Краљевчане, љубитеље старовременски аутомобила, али и радознале малишане, ни тропске врућине нису омеле да обиђу изложбу олдтајмера који су били паркирани на Тргу српских ратника у центру Kраљева.

У организацији Олдтајмер клуба Врњачка Бања, Туристичке организације Краљева и Града, завршна манифестација XV међународног рели олдтајмера Вранеши – Врњачка Бања – Краљево 2021 уприличена је на Тргу у нашем граду.

Заљубљеници у аутомобиле имали су прилику да разгледају и фотографишу се поред бројних фијата 750, заставе 101, мерцедеса, волво амазона, форд конзула, пежоа 504, ситроена и опела старих више од пола века, а највећу пажњу пролазника привлачио је добро очувани спортски купе фијат 850

Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић захвалио је Туристичкој организацији, члановима, али и гостима Олдтајмер клуба, који су допутовали не само из Бање и Краљева, већ и из Суботице, Параћина, Врања, Ниша, али и из Мостара, Љубљане и других градова из околних земаља.

Љубитељи олдтајмера, драго ми је што сте дошли у Краљево и што сте нам показали своје четвороточкаше, али и двоточкаше, и што сте омогућили да у овом призору уживају не само љубитељи старих аутомобила, него и млађи нараштаји који не памте аутомобиле који су пре три, четири или пет деценија крстарили улицама Краљева, Србије и бивше Југославије“, изјавио је Терзић, па додао:

„Надам се да ће сарадња између Олдтајмер клуба Врњачка Бања и града  Краљева бити настављена и у наредним годинама и да ће ова несвакидашња манифестација постати традиционална.“

Учесницима релија и излагачима градоначелник града Kраљева уручио је пехаре, а председник Олдтајмер клуба Врњачка Бања и члан Управног одбора Српског савеза за историјска возила Горан Барлов поделио је захвалнице и медаље за учешће у дефилеу.

Председник Олдтајмер клуба захвалио је градоначелнику града Краљева, локалној самоуправи и Туристичкој организацији Краљева на подршци коју су пружили њиховом клубу у жељи да младим нараштајима покажу како су изгледали аутомобили са душом.

Према речима господина Барлова, ова манифестација је традиционално дружење ентузијаста и заљубљеника, чији је основни циљ очување и рестаурација старих аутомобила.

Овогодишња, петнаеста по реду, међународна манифестација рели олдтајмера трајала је три дана. Укупно 100 олдтајмера продефиловало је од Вранеша, преко Врњачке Бање, до централног трга у Краљеву, где је било изложено око 60 олдтајмера из свих крајева Србије, али и из бивших земаља Југославије.

Print Friendly, PDF & Email