У граду Краљеву ће, од 15. до 17. септембра 2017. године, бити одржан Шампионат Србије за ауто-трке на кружним стазама „Велика награда Краљева", у организацији града Краљева и АМК „BEEP BEEP racing team" Краљево. Трке ће бити одржане на основу календара такмичења и Правилника такмичења Спортског ауто-картинг Савеза Србије на Аутодрому Берановац. ˃ ˃ ˃ опширније

         

 

 

13.09.2017.

Витешка надметања и концерти

 

Трећег дана Манифестације „Краљ Стефан Првовенчани – осам векова“, Туристичка организација Краљево организовала је два програма.

У парку код Православног духовног центра „Владика Николај Велимировић“, Свебор дружина „Свети кнез Лазар“ је приредила надметање у витешким дисциплинама, приказујући аутентичан начин борења средњовековних витезова, а могла се чути и беседа о витештву.

Организован је и наступ група „Херувими“ и „Косовски божури“, са којима је наступила и наша позната глумица Ивана Жигон. Она се са, породицом „Косовских божура“, представила песмама са завештањем Стрефана Немање, владике Николаја и песмама о Косову.

Заменица градоначелника града Краљева Марица Мијајловић је истакла да јој је посебна част да, са својим сарадницима, и свима којима обавезе дозвољавају, буде део овако лепе и важне манифестације, која се од 11. до 17. септембра, у организацији града Краљева и установа културе, а под покровитељством председника Републике, дешава у нашем граду.
           

 

 


 

12.09.2017.

Другог дана одржавања манифестације „Краљ Стефан Првовенчани – осам векова", Народна библиотека „Стефан Првовенчани" је организовала два догађаја.
У трпезарији манастира Жиче др Драгољуб Даниловић, председник Друштва историчара Рашког округа, одржао је предавање „Саборни дани Стефана Првовенчаног".

          

У вечерњим часовима, у Народнoj библиотеци „Стефан Првовенчани", предавање „Српске библиотеке у доба Стефана Првовенчаног", одржала је проф. др Александра Вранеш.

         

         

 

Print Friendly, PDF & Email