Полицијски службеници Одељења саобраћајне полиције Полицијске управе Краљево, у сарадњи са интернационалном компанијом „Delticom“, спровели су јавну акцију „Безбедност, пре свега!“, са циљем да грађанима скрену пажњу на важност исправности пнеуматика и њихов утицај на општу безбедност у саобраћају. Акција је спроведена уз подршку Савета за безбедност саобраћаја града Краљева. 

Грађанима су, у Доситејевој улици у Краљеву, подељени бесплатни чипови за проверу, контролу и мерење дубине шаре гума и њихову истрошеност, уз апел да воде рачуна о гумама на својим аутомобилима и да је минимална дубина шаре у летњим условима 1,6мм, а у зимским 4мм.

У склопу припрема за зимску сезону, покушаћемо да упозоримо возаче да су пнеуматици један од најбитнијих елемената безбедне вожње у зимским условима, можда и нешто раније. Да их упозоримо да на време измере шаре, да виде да ли је потребно да се припреми замена пнеуматика, да издвоје средства за то“, поручио је Ненад Марковић, председник ужег сазива Савета за безбедност саобраћаја града Краљева.

Како је истакла Кристина Јовановић, директор новосадског огранка компаније „Delticom“ – оnline продавнице www.autogume.rs, ова компанија постоји широм света и бави се хуманитарним акцијама у свим земљама у којима ради. Једна од активности је и ова акција у Краљеву.

„Задатак акције је да укаже на недостатак безбедности у саобраћају, поготову део везан за гуме, које су најбитније код техничке исправности возила, с обзиром на то да додирују коловоз по коме се крећу и јако је битно да буду исправне“, поручила је Јовановићева.

Према свим релевантним подацима, стање пнеуматика јесте један од директних чинилаца који утичу на општу безбедност возила, док се неретко дешава да су управо истрошени, неадекватни и дотрајали пнеуматици узрок саобраћајних незгода. Акција „Безбедност, пре свега”, која се одвијала и у Београду, Нишу и Новом Саду, има управо за циљ да грађанима на активан начин скрене пажњу на важност генералне исправности возила.


         

 

Print Friendly, PDF & Email