Након веома успешног концерта у Сава центру 6. новембра, млади Краљевчани Бојана и Никола Пековић одржали су конференцију за новинаре у родном Краљеву, заједно са представницима града и Рашког управног округа, како би, најпре, захвалили свима који су им помогли, али и најавили нове активности.

Концерт у Сава центру беседом је отворио академик Матија Бећковић, Ивана Жигон и етно група „Завет“, драмски уметник Иван Вучковић и балерина Љиљана Велимиров пружали су подршку током читавог концерта.   

Списак појединаца и институција којима су сестра и брат Пековић упутили захвалност за помоћ у организовању концерта, али и током досадашњег рада, прилично је дугачак – патријарх српски Иринеј, МТС, град Краљево, Рашки управни округ, ПГП РТС, Сава центар, „Вечерње новости“, конфекција „Елипса“, ресторан „Женева“, вода „Бристол“, пекара „Драшковић“, „Краљевић реб“, Народни музеј, ОШ „Свети Сава“, Средња музичка школа „Стеван Мокрањац“, суграђани, локалне телевизије, учесници у програму…

Како је истакла Бојана, помоћ им је веома значила, без подршке не би имали довољно снаге да све изнесу. Према њеним речима, концерт је протекао предивно, у љубави, слози, и прави је пример како се међусобно треба поштовати и подржавати.

Никола је нагласио, с обзиром на то да су имали свега месец дана за спремање концерта, а аудио диск и спот су се појавили десет дана пред концерт, да није било велике подршке, пројекат не би био могућ.

Концерт је био празник за очи, уши, за душу, рекла је заменица начелника Градске управе града Краљева Јелена Бекчић-Луковић. 

„Ако питате млађаног Николу, који је најмлађи доцент, има тек 21 годину, чији си ти мали, рећи ће Вам да није само Радованов и Снежин, већ је из Краљева и од Србије. На то сам ја као грађанка Краљева и као родитељ поносна, као и на сву нашу децу. То је пулпа овог града, жила куцавица, срце овог града. Морамо да се трудимо да помогнемо младима“, поручила је заменица начелника Градске управе.

Градоначелник Краљева је истакао да Краљево показује сву своју лепоту кроз успешне младе људе.

Mорам да изразим одушевљење наступом Бојане и Николе, а и људима који су били на концерту, првенствено мислим на академика Матију Бећковића. Приказали су се у правом светлу, али су приказали и људе из Краљева – какви су и шта све умеју да раде“, рекао је градоначелник. 

            И начелник РУО Небојша Симовић није крио своје импресије концертом.

„Био сам поносан те вечери што сам Краљевчанин, што сам Србин, јер кроз ону музику, емоцију, говор који је Бојана одржала на крају концерта, схватио сам да смо сви заједно јаки и моћни, али појединачно смо јако слаби. Краљево је краљевски град, Србија је у Краљеву. Кроз овакве људе мислим да ће Краљево постати седиште Србије у културном, привредном, спортском смислу“, изјавио је начелник РУО.

Никола и Бојана су, уз нове позиве из Сава центра, ПГП-a и Патријаршије, најавили и нове догађаје, нове концерте који ће имати државни значај. Након комбиновања хармонике и гусала, затим гудачког оркестра, најавили су још већи дијапазон инструмената са гуслама – надају се симфонијском оркестру.

           

 

Print Friendly, PDF & Email