На велики хришћански празник у краљевачком породилишту рођена су два дечака и једна девојчица, а њиховим мајкама помоћник градоначелника за спорт и социјална питања Радомир Јовановић градоначелник уручио је традиционалне скромне божићне поклоне.
У питању је једнократна новчана помоћ од по 15.000 динара за сваку породиљу које су добиле и букете цвећа. На Божић, 7. јануара прва је рођена девојчица Марије Стевановић из села Штулац, а дечаке су родиле Мира Марковић и Невена Антић из Врњачке Бање.
Помоћник градоначелника за спорт и социјална питања Радомир Јовановић подсетио је да град Краљево, на основу одлуке локалне власти, за свако прворођено дете једнократно исплаћује по 12.400 динара, а држава 34.000 динара.

„Град Краљево издваја средства и за незапослене породиље, у чијим породицама  приход по члану домаћинства није већи од републичког, у износу од 10.000 динара месечно све до првог рођендана бебе“, рекао је Јовановић.
Он је додао да су за првих седам дана ове године у краљевачком породилишту рођене 24 бебе, што је наставак прошлогодишњег тренда када је за годину дана рођено укупно 1280 беба, односно скоро 40 беба мање него у 2012. години.

„Наталитет опада, па је борба против беле куге неминовност“, поручио је помоћник градоначелника и додао да су потенцијал сваког града његови становници.
Он је бебама, њиховим мајкама и свим грађанима Краљева честитао божићне празнике пожелевши да број становника порасте у овој години.


Print Friendly, PDF & Email