Трећи пут за два месеца реконструисани атлетски стадион у Краљеву дочекује такмичаре жељне надметања и нових рекорда. Овога пута Краљево је на стадиону крај Ибра дочекало учеснике млађе од 18 година из Аустрије, Азербејџана, Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Грчке, Израела, Северне Македоније, Молдавије, Црне Горе, Румуније, Словеније, Турске, Украјине, Србије. Више од 450 атлетичара из земаља чланица Балканске атлетске федерације одмерило је снаге у различитим дисциплинама на Осамнаестом првенству Балкана за млађе јуниоре и јуниорке. На једном од најмасовнијих атлетских такмичења, које је заправо и својеврсна припрема за организацију Светског атлетског првенства у дворани, које ће бити одржано у марту 2022. године, младићи и девојке до 18 година надметали су се у бацању кладива, диска и копља, троскоку, на 100 и 110 метара препоне, скоку увис, скоку удаљ, на 100, 400, 800, 1.500, 3.000 метара, 2.000 метара стипл, 4х100 метара.

Према речима Слободана Бранковића, директора Српског атлетског савеза, потпредседника Балканске атлетске федерације и председника локалног Организационог одбора Светског првенства у дворани у Београду 2022, на атлетској лепотици у Краљеву, прелепом спортском објекту, окупили су се најбољи, најперспективнији млади атлетичари који ће за 4-5 година освајати медаље на великим такмичењима.

„Овде се налази оно најбоље што Србија тренутно има, њена будућност. А град Kраљево је учинио велики напор, заједно са Српским атлетским савезом, да све ове младе такмичаре угости. То је категорија која у последње две године није имала ниједно такмичење због тога што су то малолетне особе, а због проблема са ковидом нико неће да их прими. Ми смо учинили једну велику храбрости и овим младим талентима омогућили да се овде такмиче, да виде где се налазе са конкуренцијом, и на то сам поносан“, казао је Бранковић додајући:

„Ми тежимо перфекцији, и то смо и показали последњих неколико година добијањем европских и светских шампионата. Мислим да показујемо да смо једна права организација. Верујем да ће ова деца и њихови тренери отићи задовољни из Краљева“, рекао је једна од највећих атлетских српских легенди.

После државног првенства у атлетици за сениоре и сениорке, државног првенства за млађе јуниоре, наш град је поново домаћин – великог међународног такмичења у атлетици. Као први човек града домаћина, градоначелник Краљева др Предраг Терзић је такмичарима пожелео да оборе своје рекорде, направе нове рекорде наше стазе односно нашег стадиона.

„Када смо обезбеђивали финансијска средства за реконструкцију атлетског стадиона, рекли смо да тиме обезбеђујемо добре услове за тренинг краљевачких атлетичара, али са друге стране, омогућићемо долазак великих такмичења у наш град – државних, балканских, европских… Управо данас Краљевчани могу да виде да су сви смештајни капацитети у нашем граду у потпуности попуњени, у Kраљеву не постоји ниједан празан кревет ни у једном хотелу. Град јесте издвојио финансијска средства како би организовао ово такмичење, али та средства ће се вратити зато што ће наши хотели бити пуни, зато што су наши угоститељски објекти пуни, и ми ћемо се трудити да и наредних година организујемо оваква такмичења у нашем граду“, поручио је Терзић.

Град Краљево настоји да сви они који желе да се баве спортом, професионално или аматерски, рекреативно, за то имају услове. Како је истакао градоначелник, у сарадњи са Министарством омладине и спорта Град наставља да улаже у развој спортске инфраструктуре.

„Већ у понедељак ће бити расписан јавни позив за прикупљање понуда за реконструкцију кошаркашких терена који се налазе у непосредној близини атлетског стадиона, крај Ибра. Још једном желим да захвалим Српском атлетском савезу, генералном директору Слободану Бранковићу, који се потрудио да се ово такмичење одржи у Kраљеву. Управо захваљујући одличној сарадњи између Министарства омладине и спорта, Српског атлетског савеза, Спортског савеза Kраљева и Града Kраљева, ми данас присуствујемо овако великом такмичењу“, поручио је др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Поред градоначелника, који је уручио медаље најбољим такмичаркама на 100 метара с препонама, бронзана, сребрна и златна одличја најбоље пласираним такмичарима у бацању кладива односно троскоку уручили су и помоћник градоначелника за омладину и спорт Никола Радевић и члан Градског већа задужен за област спорта Иван Бунарџић.

Print Friendly, PDF & Email