Реконструисани атлетски стадион крај Ибра, готово летњег новембарског дана, дочекао је бројне краљевачке основце и више од четрдесет спортских клубова и организација на четвртом Сајму спорта у нашем граду. Манифестација, коју Спортски савез Краљева организује уз помоћ Спортског савеза Србије и града Краљева, сваке године окупља све више излагача, али и заинтересованих најмлађих Краљевчана, који овом приликом могу да се упознају са богатом спортском понудом нашег града и изаберу свој будући хоби или пак занимање.

Председник Спортског савеза Краљева Милош Симовић није крио срећу и задовољство због великог броја и учесника и ученика.

„То говори колико смо радили у претходном периоду, колико смо све те клубове и спортске организације анимирали, што је наш примарни циљ. Поносан сам на овај сазив Спортског савеза нашег града“, рекао је Симовић захваливши граду Kраљеву – који је препознао Спортски савез као кровну спортску организацију, као и Спортском савезу Србије – који је такође препознао енергију Савеза, будући да су као партнери учествовали у много акција током године. „Верујем и очекујем да овде није крај и да имамо шта да покажемо и краљевачком спорту и уопште спорту у нашем региону“, поручио је Симовић.

У име Спортског савеза Србије односно председника Давора Штефанека, Краљевчане окупљене на атлетском стадиону поздравио је генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић. Он је честитао градоначелнику Краљева и свима који су учествовали у изградњи, како је нагласио, „овог лепог спортског објекта, где ће се, надам се, у наредном периоду одржавати велика светска и европска такмичења“.

„Поред лепе хале спортова и овог стадиона, надам се да ћете у будућности направити и фудбалски стадион и тиме заокружити спортску инфраструктуру“, казао је Маринковић пожелевши краљевачким малишанима да што пре постану део највеће фамилије – фамилије спорта.

„Спортски савез Краљева је један од ретких који је схватио суштину – да, пре три године први пут организован, Мали сајам спорта постане традиција. Спортски савез Краљева је доказао да ово може да буде одрживо“, нагласио је представник Спортског савеза Србије истакавши да су деца која су се на стадиону крај Ибра опробала у разним спортовима понос Kраљева и понос Србије.

Приликом отварања Сајма, градоначелник Kраљева др Предраг Терзић је истакао да је ова спортска манифестација прилика да се представи краљевачки спорт, као и успеси краљевачких спортиста, да се разговара са децом која желе да тренирају а двоуме се око избора спорта… Он је нагласио да је Сајам спорта из године у годину све боље организован, што показује да се у краљевачком Спортском савезу веома добро ради, да постоји одлична сарадња са Спортским савезом Србије и са градом Kраљевом.

„Једино тако – сви заједно – град Kраљево, Спортски савез града Kраљева и сви спортски клубови на територији града Kраљева, кроз сарадњу, могу да остварују веома добре резултате. У претходне две године успели смо да донесемо два државна купа у Kраљево – кошаркашице Kраљева су први пут у својој историји освојиле Куп Србије, а одбојкаши Рибнице су после 43 године поново донели Куп државе у наш град. Рукометашице краљевачког Рукометног клуба Металац, играчице до 12 година, освојиле су Првенство Србије. Надам се да ћемо кроз већа улагања у спорт, већа улагања у спортску инфраструктуру, успети да побољшамо ниво краљевачког спорта“, рекао је градоначелник подсетивши на то да је атлетски стадион у потпуности реконструисан, а да је вредност свих радова износила 205.000.000 динара, као и да се и даље улаже у спорт у спортском Краљеву.

„Очекујем да ће до краја године бити завршено постављање потпуно нове куглане у подтрибинском простору новог стадиона, тако да ће наши куплаши имати могућност да се и у Kраљеву такмиче, а не, као до сада, да одлазе у друга места. Реконструисани су и терени под обалом за кошарку и за рукомет, који истовремено служи за мали фудбал и одбојку. Министарство омладине и спорта је обезбедило 9.000.000 динара, а град Kраљево додатних 2.000.000 динара из буџета. Планирамо изградњу још једне трим стазе тако да ћемо, поред трим стаза у „борићима“ и на Берановцу, имати трим стазу поред терена под обалом, а очекује нас ускоро и почетак изградње затвореног базена у Краљеву. Наш град није имао затворени базен у јавној својини, сада ће га имати. Ускоро ће почети и градња новог фудбалског стадиона са 8.200 седећих места“, навео је градоначелник нагласивши:

„Град заједно са Републиком много улаже у спорт и очекујем да ћемо коначно имати и првака Србије у сениорској конкуренцији у спорту са лоптом. То је наш циљ и мислим да ћемо сви заједно у томе и успети“, поручио је први човек нашег града.

На четвртом Сајму спорта у Краљеву будући рекреативни и професионални спортисти имали су могућност да се сусретну са одбојком, кошарком, рукометом, фудбалом, атлетиком, ватерполом, каратеом, боксом, џудом, теквондом, кајаком, тенисом, аутомобилизмом, стреличарством, пикадом, бициклизмом, параглајдингом, да се упознају са активностима Аеро-клуба, Савеза за школски спорт, али и Црвеног крста.

Print Friendly, PDF & Email