16.09 – 17-09.2017.

 Велика награда Краљева

 

У организацији града Краљево и АМК „BEEP BEEP racing team“ из Краљева, овог викенда на аутодрому Берановац организоване су ауто трке  за „Велику награду Краљева“.

            Ове ауто-трке на кружним стазама које се  бодују за Шампионат Србије, возиле су се на такозваном „Великом кругу“ у дужини од 5250 метара и са њима је званично завршена такмичарска сезона.
             Такмичење је отворио градоначелник града Краљева др Предраг Терзић који је такмичарима и присутнима пожелео добродошлицу у наш град и рекао:
            „ Драго ми је што је Берановац успео да побољша услове, што је организација на много вишем нивоу и драго ми је што је данас оволико Вас са нама. Желим Вам свима сву срећу, да немате никаквих проблема, возите поштено и нека победи најбољи“.
      

 

 


 

16.09.2017.

„У част Стефана Првовенчаног"

 

Програм „У част Стефана Првовенчаног", по благослову Његовог преосвештенства епископа жичког г. Јустина, у Храму Светог Саве, у оквиру манифестације „Краљ Стефан Првовенчани – осам векова", организовали су Културни центар „Рибница" Краљево и Краљевачко позориште. 

Градски хор „Црвчанин", под руководством диригента Радоша Гвозденовића, одржао је концерт православне духовне музике. На репертоару су била позната дела Јосифа Маринковића, Миливоја Црвчанина, Стевана Мокрањца.

Биљана Костантиновић, Горица Динуловић, Предраг Павловић и Зоран Церовина – глумци Краљевачког позоришта, изводили су поетске текстове Стефана Првовенчаног.

    

 

 

Print Friendly, PDF & Email