Чланови Градског већа усвојили су данас мишљење за сутрашњу седницу градске скупштине, на основу којег ће градским одборницима бити предложено да се у дневни ред уврсти предлог одлуке о оснивању Дома здравља. Према речима заменика градоначелника Милуна Јовановића, који је и председавао данашњом седницом, у питању је законска обавеза којом град Краљево преузима од републике Србије оснивачка права над Домом здравља „Краљево“, издвајањем организационе јединице Дом здравља из Здравственог центра „Студеница“.
Преузимајући оснивачка права и обавезе од Републике Србије, у складу са Законом о здравственој заштити и уредбом о Плану мреже здравствених установа, град Краљево овом одлуком оснива здравствену установу у државној својини Дом здравља „Краљево“ за шта су у буџету за наредну годину планирана средства у износу од 40 милиона динара.
„Уколико средстава не буде довољно, надоместићемо их ребалансом“, прецизирао је заменик градоначелника.

Данас су усвојена и решења о коришћењу
средстава текуће буџетске резерве у износу о 1.490.000,00 динара на позицији скупштински послови и 1.320.000,00 динара за извршни орган.
„Буџет се затвара, а ово решење омогућиће измиривање обавеза насталих, највероватније због дужег трајања скупштинских заседања или материјала потрошеног због великог броја тачака дневног реда“, рекао је заменик градоначелника Милун Јовановић, оцењујући да је, можда, потрошено више средстава, али да она нису утрошена ненаменски.

Данас нису усвојени предлози за измене и допуне дневног реда сутрашње седнице које је поднела одборничка група Либерално демократске партије, као ни амандмани које су на Предлог одлуке о буџету за 2014. годину поднеле одборничке групе „Покрет за Краљево“, Нова Србија и Покрет Двери.
„Ако једна одборничка предложи више од 90 амандмана, то може да заличи на опструкцију“, оценио је Јовановић додајући да опозиција, наравно, има право на то, али да су у питању биле, углавном, тачке које су већ конципиране за предстојећу седницу градске скупштине и да нема разлога за њихово скидање са дневног реда, што је био најчешћши предлог опозиције. Сутрашња седница скупштине града Краљева биће 17. по реду.

 

Print Friendly, PDF & Email