Генерални директор Саобраћајног института ЦИП Милутин Игњатовић, са сарадницима, посетио је данас Краљево и састао се са градоначелником града Краљева Томиславом Илићем и његовим сарадницима. Састанку су присуствовали и заменик градоначелника Милун Јовановић, директор Дирекције за планирање и изградњу Краљево Ненад Нерић, начелник Одељења за послове одбране и ванредне ситуације и инжењерско-геолошке и сеизмичке послове Градске управе града Краљева Здравко Максимовић, помоћник градоначелника Вукман Ракочевић.

Тема састанка била је како санирати клизишта на територији града Краљева која су се појавила након недавних поплава. Осим о клизиштима, било је речи и о двема зградама у Југ Богдановој улици оштећеним у земљотресу, које немају пројектну документацију за санацију.

Градоначелник је захвалио директору ЦИП-а што је дошао на позив представника града Краљева.

„Представници ЦИП-а ће сагледати проблеме са клизиштима на територији града Краљева, којих има 25. Надам се да ћемо ускоро кренути у санацију клизишта, као и да ћемо, уз договор са директором Игњатовићем и његовим сарадницима, успети да и грађани у Југ Богдановој добију пројекте како бисмо и њихове зграде могли да санирамо“, изјавио је градоначелник Краљева Томислав Илић.

Директор ЦИП-а је обећао да ће послати стручне екипе да изврше преглед тих зграда, али и клизишта.

 „Послаћу екипе да извршимо преглед клизишта, да видимо шта угрожава свако од њих. Битно је да се објекти сачувају, да се реше проблеми који угрожавају људе, зграде, путеве, инфраструктуру. Није свако клизиште опасно. Има их у шуми, на ливади, онa ће стати у неко доба, просушиће се када отопли. Не треба санирати сва клизишта, већ само она која угрожавају путеве, железницу или већи број стамбених објеката и чија санација је економски исплатива. Некада је исплативије преселити куће у стабилан равничарски део него санирати клизиште које је опасно“, истакао је Милутин Игњатовић.

 


Print Friendly, PDF & Email