Сала у којој се организују пријеми код градоначелника била је данас, према речима првог човека града Краљева др Предрага Терзића, најпунија од дана када је постао градоначелник. На Међународни дан младих, гости градоначелника су били чланови Српског културног центра „Стефан Немања“, некадашњег КУД „Железничар“, а међу њима и део дечјег ансамбла, добитника златне плакете на последњем републичком такмичењу, освајача сребрне и златних плакета претходних година.

„Веома ми је драго што је дечји ансамбл КУД „Железничар“ успео да направи овако велики и значајан успех за Друштво, али и за сам град Краљево. Град помаже рад свих удружења из области културе. Два пута годишње се расписују конкурси за суфинансирање пројеката удружења грађана, а једна од области које град помаже и суфинансира јесте и област културе, тако да ово културно-уметничко друштво, као и друга, може да конкурише. Конкурс је управо завршен, захтеви су у процедури и надам се да ће комисија која одлучује о расподели средстава донети правилну одлуку у складу са правилником који важи“, поручио је градоначелник након пријема.  

Уметнички руководилац СКЦ „Стефан Немања“ Драгољуб Милосављевић је захвалио градоначелнику на пријему и шанси да суграђанима, и онима који воде град, приближе рад Друштва и покажу да је Краљево један од водећих центара када су културна дешавања овог типа у питању. Он је обећао да ће наставити да нижу успехе радећи са децом на очувању српске традиције.

Културно-уметничко друштво „Железничар“ je основано 1946. године, а 2012. године прераста у Српски културни центар „Стефан Немања“. Све време постојања и рада припада групи најбољих културно-уметничких друштава Србије и добитник је највиших међународних и државних признања. У последњој деценији дечји и омладински ансамбли су најбољи у Рашком округу, а сви ансамбли се са сваког такмичења враћају са неком од награда. 

                

          

Print Friendly, PDF & Email