Трећу годину заредом, Дан Војске Србије обележен је 23. априла, на дан када је 1815. године у Такову донета одлука о подизању Другог српског устанка, који је био прекретница у стварању модерне српске државе и модерне војске, која још од тада негује нераскидиво јединство са својим народом.

Тим поводом, данас су положени венци на Споменик српским ратницима палим за слободу отаџбине од 1912. до 1918. године на Тргу српских ратника.

Венац су, у име Војске Србије, положили командант Друге бригаде Копнене војске бригадни генерал Маринко Павловић, командант 98. ваздухопловне бригаде пуковник Александар Бјелић и начелник штаба Друге бригаде пуковник Мухарем Фазлић.

У име града Краљева, венац су положили Сретен Јовановић, председник Скупштине града Краљева, Томислав Илић, заменик председника Скупштине града, и Лидија Павловић, заменик секретара Скупштине града.

И представници Удружења породица палих бораца у ратовима 1991-1999. године поставили су венац на споменик у центру града.

У оквиру обележавања Дана Војске Србије, свечаности су организоване у касарни у Рибници и на аеродрому Лађевци. Свој дан обележили су припадници Друге бригаде Копнене војске и припадници 98. ваздухопловне бригаде, а најзаслужнији међу њима награђени су одликовањима и признањима.   

Print Friendly, PDF & Email