Најрадоснији хришћански празник Божић подарио је Краљеву три мала блага, која је, традиционално, град даривао ваучерима Апотеке Краљево за куповину у објектима ове установе у нашем граду и општинама Врњачка Бања и Рашка до краја фебруара, а њихове маме букетима цвећа.

Захваљујући и овог пута запосленима у Породилишту краљевачке Опште болнице „Студеница“ односно главној сестри Службе гинекологије и акушерства Андријани Митровић Радоњић, наше суграђанке и њихове бебе добиле су поклоне, будући да је посета градоначелника Краљева са сарадницима, услед епидемије, и овога пута изостала.

На празник Рођења Исуса Христа, 7. јануара, у 14.50, Анђела Јањић из Kовача на свет је донела дечака Александра, којег код куће жељно чекају брат и две сестре.

Осмог јануарског дана, на празник Сабор Пресвете Богородице, у 22.05, у краљевачко Породилиште стигла је девојчица по имену Ирина – мами Ивани Орешчанин из Ратине друга кћерка.

На Светог првомученика и архиђакона Стефана, трећег дана Божића, у 13.10, наш град је добио Василија, првенца мајке Слађане Kачаревић из Kраљева.

Градоначелник Краљева др Предраг Терзић је Александру, Ирини и Василију, уз поклоне, пожелео да су увек радост ближњима, као што су и празници на које су рођени, а родитељима честитао на приновама.

У овој години, у краљевачком Породилишту родиле су се 23 бебе. До сада, девојчице су у благом вођству – 12:11.

Print Friendly, PDF & Email