Меч првог кола Светске групе Дејвис купа 2015. између Србије и Хрватске биће одигран од 6. до 8. марта 2015. године у Краљеву.

Србија, као домаћин изразила је жељу да овај сусрет буде одигран у Краљеву, а дефинитивну одлуку о томе донео је ITF (Међународна тениска Федерација) која је власник Дејвис куп такмичења.

Дејвис куп комитет је недавно прегледао молбу Тениског савеза Србије у којој стоји да је жеља НИС Дејвис куп тима Србије да меч првог кола Светске групе 2015. буде одигран у Краљеву и гласали су позитивно на овај предлог ТСС.

Овом приликом се захваљујемо начелнику рашког округа Небојши Симовићу и градоначелнику града Краљева Томиславу Илићу на пруженој подршци и жељи да се овај меч одигра у Краљеву и с обзиром на исказани ентузијазам, након више састанака, уверени смо да ће овај меч протећи у сјајним условима и атмосфери.

Захвалност и ITF-у на овако донетој одлуци, где су препознали интерес и жељу ТСС да овакве мечеве игра и у мањим градовима, што ће допринети популаризацији тениса у Србији. Стога позивамо све навијаче Србије да дођу у Краљево и подрже нашу НИС Дејвис куп репрезентацију.

 

(Преузето са званичног сајта Тениског савеза Србије)

Print Friendly, PDF & Email