Државно – привредна делегација Индонезије била је данас у посети Краљеву. Делегација, коју је предводио амбасадор Индонезије у Србији Семуел Самсон, била је састављена од представника индонежанске владе задужених за трговину и економију, као и од представника индонежанских фирми.
Индонежане су дочекали градоначелник Краљева Драган Јовановић и Предраг Микић,  саветник председника републике
Србије.
У Медија центру компаније „Тргомен“, гостима су представљени град Краљево, општина Врњачка Бања и сама компанија.

Градоначелник Јовановић је истакао да очекује пуно од овог првог сусрета са гостима из Индонезије и да су могућности за сарадњу велике и у интрересу обе стране.

По завршеној презентацији новинарима су се обратили амбасадор Индонезије Семуел Самсон и Предаг Микић. Амбасадор Самсон је рекао да је у последње време трговинска размена између Србије и Индонезије у порасту, иако је, како он каже, још увек на ниском нивоу. Индонежански дипломата је рекао да његова земља има намеру да у Србији отвори више производних погона који би се бавили обрадом сировине из Индонезије, у шта спадају зачини, кафа, какао, каучук и друго. Он је још рекао да ти производи не би били намењени само тржишту од 7,2 милиона људи, колико их у Србији има, већ ширем тржишту на које роба из Србије има пролаз, наглашавајући да је то тржиште од преко 180 милиона људи. Предраг Микић је рекао да ће се ова сарадња одразити и на наш округ, јер се планира отварање карго-центра у бесцаринској зони у који би се допремала сировина из Индонезије.

На крају посете госте из Индонезије домаћини су повели у обилазак манастира Жича.

  
 
 

Print Friendly, PDF & Email