Делегацију Министарства унутрашњих послова Израела која је боравила у Србији, приликом посете нашем граду, угостио је градоначелник Краљева Томислав Илић, са сарадницима. Пријему су присуствовали заменица министра унутрашњих послова Израела Фаина Киршенбаум са својим супругом, саветник за медије и политички саветник заменице министра.

„Посета Србији и Краљеву представља велико задовољство за нас. У име израелског народа, ми изражавамо велику захвалност грађанима и Влади Србије посебно за постојан и принципијелан став током војне операције израелских снага „Заштитна ивица“. Намера је да се током посете Србији позабавим и оним доменима који су у ингеренцији Министарства, међу којима је и муниципална сарадња и све оно што је везано за популационо-имиграциону политику“, изјавила је заменица министра унутрашњих послова Израела Фаина Киршенбаум. „С обзиром на то да Краљево има град побратим у Израелу, град Лод, ово је свакако прилика да заједнички сагледамо потенцијале даљег развоја и унапређења односа два града, имајући у виду да је у мојој пратњи и начелник Управе за популације и миграције“, поручила је заменица министра.

Делегацију Израела је пре доласка у Краљево примио и министар иностраних послова Србије Ивица Дачић, са којим је заменица министра разговарала о питањим билатералне, привредне и инвестиционе сарадње у области пољопривреде, туризма, науке и образовања.

Градоначелник је позвао госте из Израела да се не зауставе на првој посети, већ да поновним доласком допринесу да се сарадња братских градова поново успостави и прошири.

„Посета је прилика да сагледамо своје привредне односно туристичке потенцијале и да се сарадња између, најпре, Краљева и Лода, поново успостави и прошири. Надам се да ћемо се опет видети у Краљеву. Позив је отворен и за Вас и за Ваше зааменике“, рекао је градоначелник града Краљева Томислав Илић.

Заменица министра унутрашњих послова Израела обећала је да ће помоћи у обнављању пријатељских веза Краљева и Лода, који су Повељу о братимљењу потписали још 1990. године.
 
 

 


Првенство централне Србије у шаху                          13.Септембар 2014.

 

 

 

Град Краљево домаћин је Првенства централне Србије у шаху, које је почело 13. и траје до 21. септембра, а биће одржано у хотелу „Турист“. Турнир је, у свечаној сали Градске управе града Краљева, отворио градоначелник града Краљева Томислав Илић, који је свим учесницима пожелео добру игру, а гостима са стране пријатан боравак у нашем граду.

Према речима директора турнира Срђана Спасојевића, шах у централној Србији најјачи је у земљи. Ово првенство прилика је за краљевачки Шаховски клуб Слога да се врати у Прву лигу. Како је изјавио градоначелник, Краљево ће помоћи Шаховском клубу Слога, а жеља свих Краљевчана је да се избори за повратак у Прву лигу.
 
 

 

 

Print Friendly, PDF & Email