Градоначелник града Краљева Томислав Илић, са сарадницима, састао се са делегацијом Стрељачког савеза Србије, предвођену председником Синишом Машовићем. У делегацији су били и директор репрезентације Срећко Пејовић,  генерални секретар Ненад Петковић и члан УО Савеза Милан Презановић. Пријему су присуствовали и председник Стрељачке организације у Краљеву Богољуб Обрадовић и секретар Милан Вукићевић.

На данашњем састанку градоначелник града Краљева је истакао кандидатуру града Краљева за одржавање првенства Србије у стрељаштву од 8. до 10. маја ове године. Градоначелник је захвалио председнику Стрељачког савеза Србије који је дошао са идејом да Краљево буде организатор првенства Србије у стрељаштву.

„Надам се да ће кандидатура бити прихваћена и да ћемо у 2015. години имати велики број спортских такмичења у граду“, нагласио је градоначелник.

Како су истакли гости, стрељачки спорт је најстарији и најуспешнији олимпијски спорт у Србији. Од свих олимпијских спортова, само стрељачки спорт има освојене две олимпијске квоте за олимпијске игре у Риу.

„Интерес Стрељачког савеза Србије је да Краљево као једна озбиљна средина, као град препознатљив по спорту и спортским дешавањима, буде и средина у којој се афирмише стрељачки спорт. Савез је спреман да, у оквиру свог календара такмичења, повери Стрељачкој организацији Краљева организацију државног првенства ваздушном пушком у Б и Ц програму, који су развојни програми“, рекао је председник ССС Синиша Машовић.

Како је истакнуто на састанку, као промотери, у Краљеву би се нашли и наши најбољи стрелци, олимпијци, познати и ван граница наше земље, а све у циљу афирмације стрељачког и спорта уопште и подстицања што већег броја грађана да се баве спортом.


 
 

 

Print Friendly, PDF & Email