Представница пољског града Зелена Гора, дугогодишња заменица градоначелника, а сада директорка Одељења за друштвена питања – Виолета Харежлак, била је гост града Краљева.

За лично залагање да партнерски градови Зелена Гора и Краљево непрекидно раде на проширењу и обогаћивању сарадње, а као израз посебног поштовања за дугогодишње ангажовање на успостављању партнерских односа између Краљева и Зелене Горе, Виолети Харежлак је Скупштина града Краљева доделила звање почасног грађанина града Краљева за 2012. годину. У прилог томе да не дозвољава да тренутна ситуација са пандемијом короне онемогући континуитет у заједничким активностима, Виолета Харежлак је са посланицима Александром Мрожек и Дариушом Рочком посетила град Краљево.

На састанку са замеником градоначелника Краљева Вукманом Ракочевићем, помоћницима градоначелника за културне манифестације односно за питања из области људских права Милошем Милишићем и Милуном Јовановићем, гости су се најпре осврнули на досадашње заједничке активности Зелене Горе и Краљева, које су озваничене 2009. године Споразумом о партнерству, а затим обновљене 2014. Декларацијом о обнови сарадње. Било је речи и о могућностима за наставак сарадње у бројним областима, али у новонасталим околностима условљеним короном.

И домаћини и гости су изразили наду да ће се ситуација ускоро променити и да ће контакти и заједничке активности моћи да се наставе несметано, а све у циљу приближавања и зближавања наша два града и њихових житеља. Прилике за то су већ традиционална манифестација „Дани Зелене Горе – Винобрање“ у септембру односно Дан града Краљева – Краљевдан у октобру.

Print Friendly, PDF & Email