У последњем тексту који је објављен на порталу nova.rs износе се лажне информације о непостојању грејања у становима у Доситејевој улици у Краљеву. Ради се о становима за које су министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и градоначелник града Краљева др Предраг Терзић, 18. октобра 2021. године, уручили кључеве људима чији су станови оштећени у земљотресу 2010. године.

„Ђиласови медији свакодневно настављују са покушајима да најгнуснијим лажима оспоре напоре председника Александра Вучића и Владе Републике Србије да побољшају живот свих грађана наше земље“, изјавио је градоначелник, па истакао:

„Писање оваквих неистина показује да новинари из тајкунских медија искоришћавају несрећу људи само да би скупили јефтине политичке поене за свог газду.Јавности ради, новоизграђена зграда у Доситејевој је прикључена на топловод, а прикључење појединачних станова вршиће се када власници станова потпишу уговоре са ЈЕП „Топлана“.“

Развојна банка Савета Европе, Влада Републике Србије и град Краљево у изградњу ове четири зграде улажу чак 13.500.000 евра.

„Међу тим људима је велики број бивших радника Фабрике вагона, Магнохрома и других предузећа која су уништена за време лоповског режима Драгана Ђиласа. Наравно, новинар тајкунског медија је за саговорника пронашао Ивана Матовића. А кога би другог? Новинар листа највећег српског тајкуна Драгана Ђиласа прича с најпознатијим краљевачким тајкуном Иваном Матовићем. И један и други су познати и по насиљу у породици, јер су их обојицу бивше супруге пријављивале за насиље у породици“, изјавио је Терзић, истичући:

„Не занимају њих породице у Доситејевој, јер да их занимају, ваљда би знали да се ради о 366, а не 370 породица, као и да се граде четири, а не три зграде. Не би нас чудило да су и та четири стана Ђилас и Матовић хтели да задрже за себе, јер да су мислили о грађанима из Доситејеве улице, могли су да им изграде нове станове док су били на власти.“

Print Friendly, PDF & Email