У оквиру пројекта Краљевачки дневни центар, отварен је  Дневни центар на Берановцу. Краљевачки дневни центар, смештен у објекту бившег колективног центра на Берановцу, у такозваној Норвешкој кући, биће ефикасан и функционалан центар за додатну негу старих лица којима је потребна повремена нега.
Општи циљ пројекта Краљевачки дневни центар је допринос решавању проблема старих лица кроз успостављање система пружања ефикасне и квалитетне неге за стара лица у складу са модерним принципима социјалног збрињавања старих лица и других угрожених група грађана на територији града Краљева. У циљу побољшања институционалног оквира за ефикасну реализацију социјалне политике града Краљева у области заштите старих лица, интеграције интерно расељених лица и повећања социјалне инклузије у локално окружење, 20 одсто ангажованих на пројекту су из популације интерно расељених лица која користе социјалну помоћ.
Пројекат Краљевачки дневни центар се реализује у оквиру пројекта Унапређење животних услова, права и запошљавања избеглих и расељених лица у Србији, који финансира Европска унија, спроводи ЕПТИСА у сарадњи са Царе Интернатионал, а уз подршку Министарства рада и социјалне политике. Град Краљево је за имплементацију пројекта из ових средстава добио 125.585,36 евра, а период имплементације је 12 месеци почев од 6. фебруара 2012. године.
Партнери града Краљева у имплементацији пројекта Краљевачки дневни центар су Центар за социјални рад Краљево, Геронтолошки центар Матарушка Бања и Удружење грађана ПРОДОР.
Дневни центар су отворили градоначелник града Краљева Љубиша Симовић и његов помоћник за социјална питања Милун Јовановић.
 
 

Print Friendly, PDF & Email