По четврти пут на Савиндан, новинари из Краљева доделили су "Крин и Трн" најбољим и најгорим сарадницима у размени информација за протеклу годину.
"Крин" је, са 15 добијених гласова, добио градночелник Љубиша Симовић, а Трн секретар Епархије жичке Ђорђе Лазаревић.
Награду "Крин" за институције, краљевачки новинари доделили су Ватрогасно спасилачкој јединици у Краљеву, а "Трн" Епархији жичкој. У име ватрогасаца "Крин" је примио Миланко Обреновић, командир ове чете
.
 
 

ПРОТЕСТ БИВШИХ РАДНИКА „МАГНОХРОМА"                                                  26.Јануар 2012.год.

Градоначелник Краљева Љубиша Симовић примио је данас стотинак бивших радника „Магнохрома" који су претходно протестовали испред зграде Основног суда и филијале Националне службе за запошљавање .
Према речима Душана Вукадиновића, једног од учесника протеста, разлог за њихово данашње окупљање је најављена тендерска продаја дела „Магнохрома" од које бивши радници, како тврди, неће имати користи.
Они од градских власти траже да посредују код републичких органа како би они који су остали без, у просеку 18 зарада, а део њих и без накнаде по основу незапослености, наплатио своја потраживања.
Од око 1.900 радника који су 2008. године напустили „Магнохром" по социјалном програму, око 1.300 радника тужило је бивше предузеће због неизмирених зарада.Укупан основни дуг „Магнохрома" према тим радницима је око 570 милиона динара, а са каматама и судским таксама премашује милијарду динара.
Градоначелник Симовић информисао је раднике да његове ингеренције превазилази било какав покушај утицаја на правосуђе.
„Пробаћемо да помогнемо посредовањем код ресорних министарстава и Агенције за приватизацију да део имовине „Магнохрома" буде издвојен из понуде новим купцима, а потом продат по тржишној цени, од чега би се намирила дуговања за заостале плате радницима који поседују извршне судске пресуде", рекао је градоначелник Симовић.
Он је обећао помоћ и радницима у одлагању плаћања судских такси у поступцима које су добили, због тога што су потраживања радника од бившег предузећа практично ненаплатива.

 
 

Print Friendly, PDF & Email