Први део помоћи за поплављено становништво града Краљева из Фондације „Драгица Николић“, два шлепера плочица домаће производње – из Кањиже, стигао је у понедељак вече у магацин „Аутотранспорта“. Према речима градоначелника града Краљева Томислава Илића, и наредних дана стизаће донације из Фондације са материјалом довољним за санирање 180 кућа, а очекује се да стигне помоћ и за преостала домаћинства страдала у поплавама.

„Мислим да ћемо врло брзо почети са поделом материјала и надам се да ће све породице које су поплављене пре зиме бити смештене у своје домове“, изјавио је градоначелник града Краљева Томислав Илић.

Небојша Симовић, повереник ГО СНС у Краљеву, подсетио је на то да је, након мајских поплава, када је председник Републике Србије Томислав Николић са супругом Драгицом посетио Краљево, Фондација „Драгица Николић“ преузела обавезу да пострадалом становништву Грдице подели помоћ у грађевинском материјалу.

„Надам се да ће у наредних 15-20 дана грађанима бити подељен материјал потребан да се пре зиме уселе у куће. Ово је количина за 180 породица, али то није коначна цифра и за све који су имали штете од поплава биће обезбеђен материјал којим ће санирати последице“, изјавио је Симовић, замоливши грађане за мало стрпљења.   

„Град Краљево, као локална самоуправа, први се у Србији покренуо, након априлских и мајских поплава, и спремно дочекао све недаће. И ова данашња испорука говори да се у Краљеву ради и да град функционише. Сигурно ћемо урадити све што је зацртано, уз помоћ Фондације „Драгица Николић“ и уз помоћ Канцеларије Владе РС за други део потреба наших суграђана који су били погођени овом елементарном непогодом. Град Краљево је донео скупштинску одлуку да свим угроженим домаћинствима подели по 120.000 динара као прву помоћ, и велики број домаћинстава је већ добио новац“, изјавио је народни посланик Зоран Бојанић.

У уторак су као донација Фондације за поплављена краљевачка домаћинства стигла и улазна врата, цемент и лепак за плочице и стиропор, а наредних дана се очекују и подне облоге и материјал за санацију фасада.

Print Friendly, PDF & Email