Заменик градоначелника града Краљева Милун Јовановић и Сретен Јовановић, председник Скупштине града Краљева, угостили су делегацију из румунског града Сибиу, чланове Ротари клуба Сибиу. Они су братском Ротари клубу Краљево донели донацију – 3.000 евра, од чега је део намењен грађанима Краљева који су угрожени поплавама, а део за набавку ортопан апарата за Стоматолошко одељење Дома здравља Краљево.

            Делегацију, чији су домаћини председник Ротари клуба Краљево Радован Типсаревић и Бобан Сувочесмаковић, чинили су Јон Тамајан, уметник на стаклу, Андреј Миху, члан руководства Клиничког центра у Сибиуу и потпредседник Ротари клуба Сибиу и Клаудиу Гавреа, власник ТВ Антена 1 и маркетиншке агенције.

Према речима Јона Тамајана, дугогодишња сарадња ротари клубова Краљево и Сибиу нису само протоколарне посете, већ узајамно пружање помоћи у невољи. Овај познати уметник је боравак у Краљеву искористио и за заједничку изложбу са краљевачким уметником Слободаном Маринковићем „Уметност у стаклу“, која ће бити отворена месец дана у Народном музеју Краљево.

            Представници града Краљева захвалили су гостима из Румуније на ономе што чине за грађане Краљева који су угрожени поплавама и упознали их са тренутном ситуацијом и активностима на санацији. Изразили су жељу да се сарадња градова настави и у бољим временима, развојем нових видова сарадње.
 
 

Print Friendly, PDF & Email