Данас су Краљево посетили представници српске дијаспоре у Француској који су саградили две куће за породице Папић  из Сирче и Обрадовић из Јарчујака, које су у земљотресу од 3. Новембра прошле године остале без крова над главом. Вредност ове донације је 30.ооо евра.
Повереник за дијаспору у Француској Милисав Алексић и Милош Јанковић, посланик у Скупштине дијаспоре обавестили су да су донели и помоћ за Удружење српско-француског пријатељства „Јелена Анжујска" у износу од 3.5оо евра за санацију оштећених просторија овог удружења. Сав новац за донацију прикупљен је на концертима певача Снежане Ђуришић, Радише Урошевића,Биљане Сечивановић и Банета Мојичевића који су одржани у Паризу.
Њих је у згради Градске управе града Краљева примио заменик председника Скупштине града Сретен Јовановић који им се захвалио на донацији и рекао да ће сваки динар који дође као донација бити уложен на прави начин.

 

 Донација из Грчке                                                                                  03. Март. 2011.год.

Данас је Краљево посетила госпођа Кирјаки Панајотиди са Крита која се већ 20 година бави хуманитарним радом. Од почетка рата у Босни непрекидно је помагала српском народу тако да је постала и почасни грађанин Ниша и других општина.
Данас је Сретена Јовановића, заменика председника Скупштине града Краљева, упознала са донацијом коју је овога пута допремила граду Краљеву и Црвеном крсту Краљево.
Уз помоћ организација из Грчке успела је да прикупи 26 тона црепа и 10 тона хране, средстава за хигијену, одеће и ћебади. Од заменика председника Скупштине је затражила да је упозна са потребама града за помоћи и начину како да се та помоћ обезбеди и допреми и обећала да ће после Ускрса поново доћи у Краљево са новом помоћи.

 
 

Print Friendly, PDF & Email