Власник предузећа „Радијатор инжењеринг“ Радојко Јанић, градоначелник града Краљева Томислав Илић и директор Предшколске установе „Олга Јовичић Рита“ Габријела Чмерић потписали су уговор о донацији овог предузећа вртићу у виду опреме за израду котларнице на пелет са котлом на пелет снаге 250 kW, циклоном и системом аутоматског отпрашивања.

Oдлучили смо да вртићу Предшколске установе „Олга Јовичић Рита“, који не ради већ годину и по дана јер нема сопствено централно грејање, донирамо котао од 250 kW на пелет са комплетном опремом. Капацитети вртића су пребукирани и много ће значити да што више наше деце ужива у благодетима вртића. Наши инжењери су испројектовали котао, са аутоматским ложењем, чишћењем и отпрашивањем, по најсавременијој технологији који се уграђује свуда у Европи. Котао је добио све европске цертификате и сматра се еколошким у односу на друге котлове на чврста и течна горива“, рекао је Радојко Јанић, власник породичне фирме „Радијатор инжењеринг“.

Градоначелник града Краљева Томислав Илић је захвалио породици Јанић на вредном поклону.

„Вртић ће бити стављен у функцију и почети да ради почетком наредне школске године. Краљево је један од ретких градова који имају донаторе који дарују овакве донације. Надам се да ћемо са „Радијатором“, којем ово није прва донација, сарађивати и даље, али не само када они донирају, већ и у ономе у чему локална самоуправа може да помогне овој фирми“, рекао је градоначелник Краљева.            

Како је истакла директор Предшколске установе Габријела Чмерић, уз речи захвалности, овом донацијом решен је проблем грејања, који је био велика ставка.

„Идемо ка отварању вртића за почетак рада за школску 2015/2016. годину. У припреми је нова кухиња, централна, која би требало да буде комплетирана у вртићу у току маја. Надамо се, уз помоћ локалне самоуправе, да почињемо да радимо наредне школске 2015/2016. године“, изјавила је директор ПУ „Олга Јовичић Рита“.

Вредност донације је 2.677.000 или око 23.000 евра. Како је најављено, у наредних 15-20 дана требало би да буду завршени радови на постављању котла и пратеће опреме, а затим урађена и топла проба. 

 Print Friendly, PDF & Email