Данас је у магацину Аутотранспорта почела подела садница шљива за шест произвођача који су конкурисали у оквиру програма „Помоћ Европске уније за поплављена подручја у Србији“. Овај програм реализовала је Организација за пољопривреду и храну Уједињених нација „ФАО“, у сарадњи са градом Краљевом.
Данас је подељено по 300 садница шљива за шест произвођача а наредних дана биће подељене саднице трешње, малине и купине.
Начин поступак и садње садница произвођачима је објаснио професор Михајло Николић са Пољопривредног факултета у Београду, који је је присутан у циљу контроле квалитета садница.
По речима Вука Коњикушића,помоћника градоначелника града Краљева и Драгана Чорбића председника Управног одбора Фонда за развој пољопривреде града Краљева интерес града је да све ове саднице буду посађене на територији Краљева а да је на жалост било мало интересовање пољопривредника за ову донацију иако су донатори били спремни да финасирају и већи број садница Укупан број садница које ће бити подељене је 9600 комада.
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email