Градоначелник града Краљева састао се са представницима Црвеног крста Краљево и Међународне православне добротворне организације IOSS, са којима је покренут програм помоћи угроженима у поплавама у Грдици у виду чишћења потока Чађавац, у вредности око 50.000 евра. Састанку је присуствовала и директорка Дирекције за планирање и изградњу Краљево, са сарадницима. Према њеним речима, ова иницијатива се уклапа у активности Дирекције.

Сарадња краљевачког Црвеног крста и Међународне православне добротворне организације траје већ пет година, током којих је IOSS, у сарадњи са својим партнерима, грађанима Краљева помогао са више од 100.000 евра.

Према речима Ненада Прелевића, специјализованог грађевинског инжењера, регионалног представника за Балкан Међународне православне добротворне организације IOSS, сарадња са Црвеним крстом Краљево, Епархијом жичком и градом Краљевом, започета после земљотреса 2010. године, наставља се након поплава, и то програмом превенције евентуалних будућих поплава, тј. санацијом и чишћењем у Грдици. Он је изразио наду да ће њихова активност значити мештанима овог краја, а они ће и даље помагати где је потребно, у сарадњи са својим партнерима.

Градоначелник Краљева Томислав Илић је захвалио на донацији за чишћење потока Чађавац, који је плавио прошле године. Како је истакао, биће то допринос радовима локалне самоуправе на изградњи насипа дугог 1.800 метара, будући да ће бити очишћене реке које могу да изазову поплаве.

Председник Управног одбора Црвеног крста Краљево Зоран Миљковић захвалио је дугогодишњем сараднику и пријатељу, представнику Међународне православне добротворне организације, на свим донацијама. Он је изразио наду да ће сарадња бити настављена не само у кризним ситуацијама, већ и у свакодневним актиностима.

 
 

Print Friendly, PDF & Email